Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi blåser i politikk

En av to nordmenn bryr seg knapt om politikk, ifølge undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nordmenn flest sliter med å forstå politikk. Over halvparten er lite interessert eller ikke interessert i det hele tatt. 

En fersk undersøkelse levert av European Social Survey (ESS), avslører nordmenns sviktende politiske engasjement. Det er Aftenposten som bringer nyheten.


Mer fritid, økende velstand og politisk stabilitet blir foreslått som årsaker, ifølge forskere Aftenposten konfronterer med undersøkelsen.

Tsjekkia på jumboplass

De formildende omstendighetene er at vi havner midt på treet sammenlignet med de andre europeiske landene. Tsjekkia havner på jumboplass. Ifølge undersøkelsen sier 81,3 prosent av tsjekkerne at de er lite eller ikke interessert i politiske spørsmål.

Danskene kommer best ut av det, med «bare» 35,2 «politisk uinteresserte» i befolkningen. Også svenskene viser seg som mer interessert i politikk enn oss. Dessuten viser undersøkelsen at innbyggerne i begge våre skandinaviske naboland forstår mer av politikken enn nordmenn. 

Undersøkelsen er utført i 24 europeiske land, og over 46.000 personer har deltatt.

INSPIRERENDE?: Nordmenn flest bryr seg ikke om politikk. Her gjør statsminister Jens Stoltenberg et ærlig forsøk på å spre engasjement fra talerstolen under sin innledningstale på Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
INSPIRERENDE?: Nordmenn flest bryr seg ikke om politikk. Her gjør statsminister Jens Stoltenberg et ærlig forsøk på å spre engasjement fra talerstolen under sin innledningstale på Arbeiderpartiets landsstyremøte i Oslo Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling