- Vi ble for utydelig

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad har fått en tøff start i regjering. I dag oppsummerer han det første halvåret.

OPPSUMMERTE: Pressekonferanse med partileder Kjell Ingolf Ropstad (midten), nestleder Olaug V. Bollestad og parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan.
Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
OPPSUMMERTE: Pressekonferanse med partileder Kjell Ingolf Ropstad (midten), nestleder Olaug V. Bollestad og parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går var det statsminister Erna Solberg som oppsummerte halvåret. Iskrem og jordbær i hagen av statsministerboligen til tross: Solberg innrømmet at det har vært tøffe diskusjoner internt, og at det ikke står så bra til for noen av de fire regjeringspartiene på meningsmålingene.

Det gjelder ikke minst KrF.

Kjell Ingolf Ropstad tok over et parti splittet av det opprivende retningsvalget. Han ble formelt valgt som partileder i april- tre måneder etter at KrF ble en del av Solberg-regjeringen.

Da lå KrF på kriselave 3,5 på gjennomsnittet av meningsmålingene hos Poll of polls. Det har ikke lyktes ham å snu skuta, snarere tvert imot.

Målingene i juni plasserer KrF på 3,3 i gjennomsnitt.

- Store endringer

I dag er det Kjell Ingolf Ropstad som skal oppsummere hvordan det første halvåret i regjering har vært. Han peker på de mange endringene partiet har vært gjennom:

- Det siste halvåret har vi hatt tre partiledere, vi har gått i regjering, vi har fått tre nye statsråder og i dag også ny generalsekretær. Det har vært store endringer for KrF, men vi har også fått store gjennomslag, sier Ropstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer