Sylvi Listhaug anklages for stråmannsargumentasjon

- Vi ble kalt rasister. Nå gjennomføres det

Strengere språkkrav er blant innstrammingene i regjeringens integreringsreform. Sylvi Listhaug jubler over gjennomslag, men skulle helst ha sett at forslaget gikk enda lenger.

DELVIS FORNØYD: Frp-nestleder Sylvi Listhaug leder partiets innvandrings- og integreringsutvalg. Hun skulle gjerne sett at det også lå sanksjoner for innvandrere som ikke lærer norsk i regjeringens lovforslag, men erklærer likevel Frp-seier. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DELVIS FORNØYD: Frp-nestleder Sylvi Listhaug leder partiets innvandrings- og integreringsutvalg. Hun skulle gjerne sett at det også lå sanksjoner for innvandrere som ikke lærer norsk i regjeringens lovforslag, men erklærer likevel Frp-seier. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Verden har virkelig beveget seg i riktig retning, det går Frp's vei. På 80- og 90-tallet ble vi kalt rasister fordi vi ønsket at innvandrere skulle lære seg norsk, nå har vi fått med oss de andre partiene i regjeringen på å stille krav til hva vi forventer av dem, sier Frp-nestleder og folkehelseminister Sylvi Listhaug til Dagbladet.

I dag la regjeringen ved integreringsminister Jan Tore Sanner fram forslag til ny lov om integrering. Der finnes det en rekke innstramminger og nye krav til innvandrere som kommer til Norge.

Blant annet må alle innvandrere underskrive en integreringskontrakt der de forplikter seg til realistiske mål for språkopplæring, utdanning og arbeidserfaring.

Etterlyser sanksjoner

- En seier for Frp, mener Listhaug, selv om hun gjerne skulle sett at det var enda strengere:

- Det er viktig at de som er så heldige at de får komme til Norge forplikter seg til å gjøre en innsats og ha et mål om å komme i jobb. Så skulle vi gjerne ønske at det hadde fått konsekvenser hvis man ikke følger opp kontrakten, hvis man ikke gidder å integrere seg, sier Frp-nestlederen som leder partiets innvandrings- og integreringsutvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer