Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi ble kastet ut av setene

Bjørn Rogne (55) og kona er mørbankede, men ellers i god behold etter bussulykken i natt som krevde to liv.

TO OMKOM: To personer omkom da en rutebuss på vei fra Oslo til Lillestrøm kjørte av veien ved Rommen i Oslo i natt. Foto: Trym Mogen
TO OMKOM: To personer omkom da en rutebuss på vei fra Oslo til Lillestrøm kjørte av veien ved Rommen i Oslo i natt. Foto: Trym Mogen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Passasjer Bjørn Rogne (55) overlevde den dramatiske dødsulykken i Oslo i natt, og hjalp flere andre med å komme seg ut av bussvraket, skriver rb.no.

55-åringen og kona var begge passasjerer på lokalrute 321 fra Oslo til Lillestrøm natt til søndag, da bussen plutselig veltet utfor en skråning langs riksvei 4 på Rommen i Oslo.

Bussjåføren og en passasjer mistet livet og flere ble skadd.

- Kaotisk - Det var veldig kaotisk da bussen rullet rundt nedover skråningen. Folk ble kastet rundt inne i bussen. Vi oppfattet ikke at det skjedde noe spesielt før vi så at bussen plutselig sto delvis oppe på muren. Samtidig hørte vi et smell, og deretter rullet bussen utfor kanten. Vi hadde ikke på oss sikkerhetsbelte og ble kastet ut av setene, forteller Bjørn Rogne fra Skjetten til Romerikes Blad.

Han og kona kom fra den tragiske dødsulykken uten store skader.

- Vi har klart oss ganske bra. Kroppene er mørbanka, men ellers går det fint med oss. Men det er fælt å bli involvert i en slik ulykke. Vi må nok bearbeide dette i noem dager, sier Bjørn Rogne til Dagbladet.

Rogne trådte hjelpende til da flere passasjerer slet med å komme seg ut av bussvraket.

- Vi måtte ut på oversiden, og det var ganske høyt ned. Fire, fem personer hadde vanskeligheter med dette, og jeg hjalp dem ut, sier Rogne.

Han har ingen formening om hva som er årsaken til den tragiske dødsulykken.

- Vi fikk ikke noe varsel som skulle tilsi noe sånt, sier Bjørn Rogne til Dagbladet.

Ingen konklusjon Lennart Kyrdalen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt sa til Dagbladet tidligere i dag at de ikke har noen sikker konklusjon omkring hva som har skjedd, men at de har enkelte holdepunkter.

- Vi kunne blant annet se at veibanen var bar. Bussen kom fra Oslo til Lillestrøm, og det er en busslomme like ved stedet. Noen få meter forbi busslomma er det en mur i veikanten som er laget som en fender. På denne har vi sett spor etter bussen, og ser at den var oppå den og veltet ned en skråning. Bussen endte opp 20 meter lengre ned, forklarer han.

Politiet har også avhørt en rekke av vitnene som ikke ble alvorlig skadd. 12 personer ble brakt til legevakt med lettere skader. Fire personer ble kjørt til Ullevål sykehus med variendene skader.