- Vi ble låst inne av lærer

Elevene ved Knarvik videregående hevder lærere mobber og sprer personopplysninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En gruppe elever ved Knarvik videregående skole utenfor Bergen tar nå et oppgjør med det de mener er mobbing og respektløs behandling fra lærere og deler av skoleledelsen.

De forteller om heldagsprøver som er blitt borte, lærere som mobber og som er uforsiktig med sensitive personopplysninger.

Ved tre anledninger skal en klasse ha blitt låst inne i et klasserom i 3. etasje mens læreren forlot klasserommet.

Ifølge elevene var de innelåst i 20 minutter før læreren kom tilbake.

- Da vi fortalte læreren at vi synes dette var uakseptabelt, og at det var flere som ble redde av å bli låst inn ble vi bare ledd av. Men hva ville skjedd hvis det hadde begynt å brenne? Eller hvis noen ble syke? spør elevrådsrepresentant Andre Vevang.

Den samme læreren skal også ifølge elevene ha mobbet elever ved flere anledninger. Blant annet skal den kvinnelige læreren ha spurt en jente om hun var gravid, foran klassen. Det var hun ikke. I et brev som elevene nå har gitt til skoleledelsen , og som Dagbladet.no har fått lese, forteller elevene at jenta opplevde dette som ubehagelig og også ble mobbet for dette av andre elever i ettertid.

Når tillitsvalgte har tatt kontakt med skoleledelsen har de ifølge egne utsagn ikke blitt hørt, men blitt avfeid og stemplet som bråkmakere. Elevene har nå tatt kontakt med studieinspektør for å få gjort noe med saken.

Ukjent for rektor

- Vi ble låst inne av lærer

Rektor ved skolen Inge Alver sier til Dagbladet at anklagene mot tre lærere ved skolen som elevene nå kommer med har vært ukjent for han fram til lunsj i går.

- Det er helt nye opplysninger for meg. Jeg fikk vite om dette i lunsjen i dag, og har naturlig nok ikke rukket å gjøre noe med det. Dette brevet som dere har fått tilsendt fikk jeg se i dag. Jeg måtte selv be om det. Jeg har innkalt en av de aktuelle lærerne til en samtale i dag. De andre skal jeg snakke med i morgen, men dette blir en personalsak som jeg ber om forståelse for at jeg ikke kan kommentere.

Elevene på sin side holder fast ved sin historie.

De har også opplevd at lærere ved skolen har vært uforsiktig med personopplysninger.

Blant annet skal en ansatt ved skolen ha fortalt elever om at andre elever får psykologhjelp.

- Når jeg spurte vedkommende om hvorfor hun hadde gjort dette, sa hun bare at hun hadde glemt seg bort. Jeg trodde dette var konfidensielle opplysninger, sier eleven.

Elevene mener også at en av de tre lærerne har latt personlige papirer om elevene ligge åpent på kateteret.

- Da jeg spurte han om hvorfor disse opplysningene var kommet ut i klassen, nektet han for det. Til slutt ble jeg kastet ut, han sa at han følte seg truet av meg, sier eleven.

Innkalt til møte

Før påsken tok elevene kontakt med studieinspektør Ove Johannesen.

Han har tatt initiativet til et møte mellom elevene og rektor i går. Partene har snakket sammen, og møtet var veldig konstruktivt, mener han.

- Vi tar dette svært alvorlig og skal ordne opp i det. Hvis disse tingene som elevene forteller om er sant, så er det alvorlig. Vi vil se på hvert enkelt forhold. Snakke med de andre elevene som skal ha vært med på disse hendelsene, og de aktuelle lærerene. Men foreløpig vet jeg jo ikke om det stemmer, derfor vil jeg ikke kommentere dette nærmere, sier Johannesen til Dagbladet.no.