- Vi ble sabotert

Brannmester Ingvar Brynfors (66) er overbevist om at slokkingsarbeidet på «Scandinavian Star» ble sabotert, og tror planen var å senke skipet for å skjule en mulig forsikringssvindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GÖTEBORG (Dagbladet): Nye opplysninger fra den nå pensjonerte brannmesteren og flere andre kilder stiller den gjennomførte etterforskningen i et særdeles underlig lys.

Brannfolkene som kom om bord føler seg overbevist om at de ble bløffet av gjenværende besetningsmedlemmer på skipet.

I tre- fire halvtimes perioder stengte de slokkevannet, noe som resulterte i at brannen blusset opp og spredde seg om bord.

Forklaringen var at pumpesystemet måtte brukes til å lense skipet for å rette opp den truende slagsiden.

Slagsiden var ved et par anledninger oppe i 10 grader. Redningsledelsen fikk beskjed om at «Scandinavian Star» kunne kantre dersom krengningen kom opp i 10- 12 grader.

Brukte ballasttankene

Dagbladet kan avsløre at kaptein Hugo Larsen hadde gitt ordre om at slagsiden skulle rettes ved hjelp av ballasttankene. Den påståtte lensepumpingen kan derfor aldri kan ha funnet sted.

I tillegg er det klart at ikke noe av slokkevannet rant ned i maskinrommet, der mannskapet påsto at de stadig måtte lense.

- Nei, slokkevannet kunne ikke nå maskinrommet. Lensepumpene i maskinrommet kunne heller ikke lense vann som ble liggende oppe i skipet. Det har vi fått vite i ettertid. Nei, sannheten er nok at de ikke lenset en eneste liter vann, sier brannmester Brynfors til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer