- Vi ble syke i huset til Dokset

Den lille familien til Tom Michael Hartikka (50) leide et rom i huset der Stein Dokset skal ha oppbevart liket av sin ekskjæreste.

LUKSUSHUSET: I dette huset ble Stein Doksets ekskjæreste funnet i en søppelbøtte på ett av badene. Mannen fra Asker er siktet for drapet på sin ekskjæreste. Foto: Harald Henschien / Dagbladet
LUKSUSHUSET: I dette huset ble Stein Doksets ekskjæreste funnet i en søppelbøtte på ett av badene. Mannen fra Asker er siktet for drapet på sin ekskjæreste. Foto: Harald Henschien / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET/OSLO (Dagbladet): Svenske Tom Michael Hartikka (50) ville nyte vinteren i Phuket sammen med sin thailandske kjæreste og hennes lille barn. I idylliske Kata fikk de leie rom hos den nå drapssiktede nordmannen Stein Dokset fra oktober i fjor.  
- Først ble barnet sykt, vi trodde først det handlet om smitte fra lek med andre barn. Like etter ble jeg syk, da tenkte jeg at jeg var smittet av barnet. Men så ble også min kjæreste syk med samme symptomer, sier Hartikka til Dagbladet.

Dokset sitter nå fengslet på ferieøya Phuket i Thailand. Han er siktet for å ha drept sin ekskjæreste Rungnapa «June» Ratchasombut i 2009, og siden oppbevart liket i en søppeldunk på et av de mange baderommene i luksusboligen sin.
Ingen diagnose Hartikka forteller at symptomene familien, fikk var at de var uvel, mistet matlysten og hadde lite energi.

Legen kunne ikke stille noen klar diagnose, men de fikk utskrevet resept på forskjellige medikamenter som antibiotika, febernedsettende og smertestillende.   - Jeg snakket med Dokset, og vi fikk flytte over til et hus ved siden av som han også disponerte, og vi ble friske, sier han oppgitt.  
- Ikke redd Han mener planene de hadde for vinteren i Thailand, er ødelagt.

- Vi er ikke redde, men vi vet jo ikke om vår leiekontrakt, som varer til 17. mai, lenger er gyldig. Samtidig er det ikke lett å glemme at vi har hatt et lik på naborommet, sier Hartikka, som forteller at han er svært skuffet over situasjonen de har havnet i.

Dokset ble pågrepet etter at politiet hadde en razzia i luksusboligen hans, som han nå delte med en ny kjæreste. Til Dagbladet har han forklart at han flyttet liket fra rom til rom i boligen.

- Jeg ble vant til det; det var som om en del av hjernen var koblet vekk, sier han.

Svindelsak I tillegg til drapssaken har nordmannen også en pågående svindelsak han må svare for; en svenske anklager ham for å ha underslått 800 000 baht (ca. 150 000 kroner), som han ble betrodd for å oppbevare i safen i luksushjemmet.

Den drapssiktede Asker-mannen er ikke tidligere straffet i Norge.

LEIEBOER: Svenske Tom Michael Hartikka leide rom i huset der Dokset oppbevarte søppelkassa med liket av sin ekskjæreste. Foto: Harald Henschien / Dagbladet
LEIEBOER: Svenske Tom Michael Hartikka leide rom i huset der Dokset oppbevarte søppelkassa med liket av sin ekskjæreste. Foto: Harald Henschien / Dagbladet Vis mer
FENGSLET: Stein Dokset sitter nå fengslet i Phuket. Foto: AP Photo/Scanpix
FENGSLET: Stein Dokset sitter nå fengslet i Phuket. Foto: AP Photo/Scanpix Vis mer
EKSKJÆRESTEN: Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet av familien i juli 2009. Etter at thailandsk politi fant i forrige uke likrester i Doksets hjem, er han siktet for å ha drept henne, for så å ha skjult liket hjemme i to og et halvt år. Foto: PRIVAT
EKSKJÆRESTEN: Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet av familien i juli 2009. Etter at thailandsk politi fant i forrige uke likrester i Doksets hjem, er han siktet for å ha drept henne, for så å ha skjult liket hjemme i to og et halvt år. Foto: PRIVAT Vis mer