- Vi blir flådd!

OLDERVIK (Dagbladet): 65000 kroner i året. Det er hva familien Brynjulfsen bruker på bensin. - 30 prosent av nettoinntekten forsvinner til drivstoff. Vi blir flådd, sier Martin Brynjulfsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38-åringen er far til fire. Han, kona Ann-Karin (40) og barna Arnt Gunnar (15), Bjørn Christian (13), Marius (8) og Simon (5) bor i Oldervika i utkanten av Tromsø kommune. Det er 44 kilometer inn til bysentrum. Familien på seks har en nettoinntekt på ca. 220000 kroner i året. 65000 går til å fylle opp tanken.

- I Tromsø har vi Europas dyreste bensin. Lokalt betaler vi 69 øre i ekstraavgift per liter, for å finansiere vei- og tunnelutbygging. Dermed betaler vi nå over ti kroner literen. Det er helt for jævlig, forteller Brynjulfsen.

To biler

- Men miljøvernministeren mener det er helt OK med ti kroner literen?

- Hun må jo være totalt virkelighetsfjern. Før Fjellanger kommer med miljøidealismen sin kunne hun kanskje skaffet oss i utkantene et skikkelig busstilbud. Vi har nemlig ikke noe alternativ til bilen, om da ikke statsråden mener vi skal spasere ni mil til og fra jobben, tordner Brynjulfsen.

Familien mener de må ha to biler. Martin jobber full stilling på en dagligvarebutikk, Ann-Karin jobber deltid i et kjøpesenter. De har forskjellig arbeidstid.

- Uten to biler måtte en av oss ha sagt opp jobben, sier Ann-Karin.

Troverdighet?

På fritida skal fire gutter fraktes inn til Tromsø og hjem igjen. For å delta på fritidsklubb, i musikk-korps og fotballtrening. Det blir mange ekstraturer i løpet av et år.

- I Norge anses det som en forbrytelse å kjøre bil, uansett bosted. Det er meningsløst at ikke politikerne ser forskjell på byene og grisgrendte strøk, sier Martin.

- Jeg synes vi må betale dyrt for å bo i Oldervik. Dersom ikke regjeringen gjør noe med avgiftene og bensinprisene, er de helt uten troverdighet i distriktspolitikken, avslutter Ann-Karin.