- Vi blir for mange

Norge bør ha som politisk mål å redusere befolkningen, sier norsk forsker.

BLIR FOR MANGE: Mandag ble det kjent at Storbritannias nasjonale vitenskapsakademi, The Royal Society, har etablert en arbeidsgruppe bestående av verdenskjente eksperter for å se nærmere på den eksplosive befolkningsveksten. Innen 2012 skal de komme fram til anbefalinger for å takle de store utfordringene som følger med ytterligere milliarder av mennesker på jordkloden. Kommisjonen ble kunngjort som en del av markeringen av verdensbefolkningens dag. Her ser man nyfødte i et sykehus i Manila. Foto: REUTERS/SCANPIX
BLIR FOR MANGE: Mandag ble det kjent at Storbritannias nasjonale vitenskapsakademi, The Royal Society, har etablert en arbeidsgruppe bestående av verdenskjente eksperter for å se nærmere på den eksplosive befolkningsveksten. Innen 2012 skal de komme fram til anbefalinger for å takle de store utfordringene som følger med ytterligere milliarder av mennesker på jordkloden. Kommisjonen ble kunngjort som en del av markeringen av verdensbefolkningens dag. Her ser man nyfødte i et sykehus i Manila. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag øker verdens befolkning med 10.000 personer hver time. Forskere har estimert at mat og energiproduksjonen vil måtte øke med 50 prosent og vanntilgangen med 30 prosent for å kunne møte behovet til de ekstra 1,5 milliarder menneskene som er ventet de to neste tiårene, skriver den britiske avisa The Independent.

Statistisk Sentralbyrås framskrivning viser også at Norges befolkning vil øke den samme perioden, fra 4,9 millioner i 2010 til rundt 7 millioner i 2060 i mellomalternativet.

Setter ned befolknings-kommisjon Mandag ble det kjent at Storbritannias nasjonale vitenskapsakademi, The Royal Society, har etablert en arbeidsgruppe bestående av verdenskjente eksperter for å se nærmere på den eksplosive befolkningsveksten. Innen 2012 skal de komme fram til anbefalinger for å takle de store utfordringene som følger med ytterligere milliarder av mennesker på jordkloden. Kommisjonen ble kunngjort som en del av markeringen av verdensbefolkningens dag.

- Konklusjonen vil bli at det er vanskelig å opprettholde en så stor befolkning som 9 milliarder, sier fremtidsforsker ved Institutt for offentlige styreformer på BI, Jørgen Randers, til Dagbladet. Randers var med på skrive boka «The Limits to Growth», som het «Hvor går grensen» på norsk, og kom ut i 1972. Boka kom ut i 9 millioner eksemplarer på 26 forskjellige språk, og dreide seg om hva som kom til å skje i verden i de 30 årene fra 1970 til 2100.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer