- Vi blir størst ved neste valg

Carl I. Hagen tror Frp kan være Norges største parti allerede etter valget neste høst. Det kom fram under åpningen av landsstyremøtet i går. Hvis så skjer, kommer han et langt steg nærmere sine drømmers mål: regjeringsmakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meningsmålingene har økt Carl I. Hagens selvtillit og ambisjoner kraftig. Han intensiverer arbeidet med å gjøre partiet stuerent - og toppstyrt.

Konkurrere med Ap

I tillegg er det nå hans mål at Frp skal bli største parti ved stortingsvalget neste høst.

- Det blir vanskelig å forsvare posisjonen på meningsmålingene som landets største parti. Men målet er å konkurrere med Ap om å bli størst ved valget i september, sa Carl I. Hagen i sitt innledningsforedrag under åpningen av Frp's landsstyremøte i går.

Noe slikt har han aldri sagt offentlig før. At han sier det nå, betyr at han tror et slikt valgresultat kan bli en realitet.

Aksjon stuerent

Tidligere i høst har han gjentatt gang på gang at det er forskjell på meningsmålinger og valg, og at han vil være meget tilfreds bare Frp gjør det bedre ved neste valg enn ved forrige.

Men både appetitten og selvtilliten har åpenbart vokst i takt med målingene.

  • Hans aksjon «et stuerent Frp» fortsetter ufortrødent for å gjøre partiet til en mer spiselig regjeringsallianse for Høyre og KrF.
  • Partiet er i ferd med å utarbeide et mer moderat program.
  • I nominasjonskampen har flere av hans opponenter, Hedstrøm, Frank Gundersen m.fl., store vansker.
  • Og nå innskjerper Hagen både overfor sitt eget gjenstridige fylkesparti, Oslo - og andre - hvem som bestemmer i Frp.

Frp's fylkesformann i Nordland, Kjell-Børge Freiberg, bekrefter overfor Dagbladet at han i dag fremmer et forslag til en resolusjon der landsstyret så å si tar det for gitt at partiets tre øverste ledere får sikker plass på valglistene til stortingsvalget.

Det betyr at landsstyret markerer at det er overordnet og retningsgivende i forhold til fylkespartiene. Partiet skal styres ovenfra, også ved nominasjonsprosesser.

Politisk badeland

Landsstyremøtet foregår på et hotell ved Gardermoen, best kjent på Romerike som Badeland.

Det ligger neppe noe symbolsk i det. Det er likevel fristende å minne om ordtaket at den drukner ei som henges skal.

TIL TOPPS: Carl I. Hagens selvtillit og ambisjoner er større enn noen gang. I går sa han for første gang offentlig at hans mål er at Frp skal bli Norges største parti allerede ved valget neste høst.