- Vi blir tråkket på

- Vi er glad i Nadia og håper hun kommer tilbake til oss. Men vi er kraftig provosert over måten muslimer blir framstilt på, sier to av Nadias gamle venninner, Najat Mahnin og Fazilat Akhtar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to jentene følger rettssaken mot Nadias foreldre fra tilhørerbenken og er svært opprørt over hvordan innvandrere blir framstilt. De er provosert over debatten om arrangerte ekteskap og tvangsekteskap.

- Latterliggjort

- Som om vi skulle være en handelsvare! Professor Wikan snakket i retten om at jenter fra Norge skulle være et «gullkantet papir» for innvandrergutter som vil til Norge, sier Najat og Fazilat.

Jentene mener at Nadia-saken har forsterket fordommene mot muslimer i Norge.

- Vi sliter med integrasjonen, vi blir framstilt som monstre, vi blir tråkket på og latterliggjort. I denne saken ser det ut som om Nadias foreldre er despoter. Til og med hva faren tjener blir trukket fram, som om han skulle være trygdemisbruker.

Tolerante

Venninnene hevder at Nadia kunne gifte seg med hvem hun ville, bare han er muslim.

- Hun hadde en pakistansk kjæreste, og moren sa at hvis hun ville, kunne hun gifte seg med ham. I motsetning til hva som kommer fram i media er foreldrene svært tolerante.

Najat, som har marokkansk opprinnelse, vitnet for foreldrene i retten og sa at hun ikke trodde på Nadias historie, og at Nadia hadde fått dårlige venner og dårlig moral. Hun mener hele historien er en overdrivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer