Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi blir tråkket på

- Vi er glad i Nadia og håper hun kommer tilbake til oss. Men vi er kraftig provosert over måten muslimer blir framstilt på, sier to av Nadias gamle venninner, Najat Mahnin og Fazilat Akhtar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to jentene følger rettssaken mot Nadias foreldre fra tilhørerbenken og er svært opprørt over hvordan innvandrere blir framstilt. De er provosert over debatten om arrangerte ekteskap og tvangsekteskap.

- Latterliggjort

- Som om vi skulle være en handelsvare! Professor Wikan snakket i retten om at jenter fra Norge skulle være et «gullkantet papir» for innvandrergutter som vil til Norge, sier Najat og Fazilat.

Jentene mener at Nadia-saken har forsterket fordommene mot muslimer i Norge.

- Vi sliter med integrasjonen, vi blir framstilt som monstre, vi blir tråkket på og latterliggjort. I denne saken ser det ut som om Nadias foreldre er despoter. Til og med hva faren tjener blir trukket fram, som om han skulle være trygdemisbruker.

Tolerante

Venninnene hevder at Nadia kunne gifte seg med hvem hun ville, bare han er muslim.

- Hun hadde en pakistansk kjæreste, og moren sa at hvis hun ville, kunne hun gifte seg med ham. I motsetning til hva som kommer fram i media er foreldrene svært tolerante.

Najat, som har marokkansk opprinnelse, vitnet for foreldrene i retten og sa at hun ikke trodde på Nadias historie, og at Nadia hadde fått dårlige venner og dårlig moral. Hun mener hele historien er en overdrivelse.

Jentene håper og ønsker at Nadia vil vende tilbake til sine foreldre og sine gamle venner og holder armene åpne for henne. Nå bor Nadia på hemmelig adresse fordi hun tidligere skal ha blitt truet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling