- Vi bomber hvor som helst

Israelske militære bryr seg ikke om hvor Hizbollah-lederne befinner seg når de treffer dem. Samtidig hagler raketter nå over nord-Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israel signaliserer i ettermiddag at de militære aksjonene i Libanon vil bli trappet ytterligere opp, og gjør det klart at de ikke har noen skrupler med å bombe mål i selve den libanesiske hovedstaden og millionbyen Beirut. Israels justisminister svarte også bekreftende på at Hizbollah-lederen Sheik Hassan Nasrallah kan komme til å bli henrettet.

- Hizbollah er et mål uansett hvor de er. I Libanon, i Tripoli, i Beirut, hvor som helst, de er et mål, sa Haim Ramon til israelsk militær radio ifølge nyhetsbyrået AP.

Forsvarsminister Amir Peretz uttalte tidligere i dag at de israelske styrkene skal hindre Hizbollah fra noensinne å returnere til sine posisjoner ved grensa mot Israel.

Hizbollah på sin side reagerer i ettermiddag med å true med rakettangrep i den store israelske havnebyen Haifa, skriver den israelske avisa Haaretz.

Militsdelen av den sjiamuslimske organisasjonen gjør ingenting for å dempe gemyttene i den svært tilspissede konflikten. Midt på dagen i dag ble det avfyrt sju raketter mot byen Safed nord i Israel, et område som ikke har blitt rammet av militsangrep siden 1990-tallet. Minst sju personer skal ha blitt skadd.

Noen timer tidligere ble en israelsk kvinne drept da samme rakettype slo ned i Nahariya. Før det siste døgnets kamphandlinger var det ifølge AP over tre år siden en israelsk sivilist døde i denne typen angrep i nord-Israel. De libanesiske rakettene, som skal ha haglet i minst 60 eksemplarer bare i dag, slår nå ned så langt som 20 kilometer inn i Israel.

Både libanesiske og israelske sivile er observert flyktende fra krigshandlingene.

Det stadig mer omfattende israelske angrepet i Libanon startet da Hizbollah i går drepte sju israelske soldater ved en grensepost og tok til fange de to soldatene Ehud Goldwasser (31) og Eldad Regev (26).

- INGEN SKAL VÆRE TRYGGE: Israel lover at bombenagrepene kan komme i hele Libanon, også i hovedstaden. Her hjelpes en libanesisk soldat over en sønderbombet bro i Sør-Libanon i dag. Foto: SCANPIX/AP
- INGEN SKAL VÆRE TRYGGE: Israel lover at bombenagrepene kan komme i hele Libanon, også i hovedstaden. Her hjelpes en libanesisk soldat over en sønderbombet bro i Sør-Libanon i dag. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Grytidlig idag bombet jagerfly blant annet den libanesiske hovedflyplassen og Hizbollahs tv-stasjon.

- Målet (med angrepet) er å skape en ny virkelighet i nord, sier Dan Halutz, en av de øverste militære sjefene i Israel, til Jerusalem Post i dag.

Han lover at kampene ikke vil opphøre før «Israel har oppnådd målene det har satt for seg selv».

Oppholder du deg i Libanon, Nord-Israel eller har relevant førstehåndsinformasjon om hendelsene i området? Ta kontakt på sms/

- Vi bomber hvor som helst