- Vi bomber når fristen er ute

Opprørerne må overlevere sjefsterroristen - ellers sender Libya krigsflyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den flere måneder lange dragkampen om Saharas mest ettersøkte mann, kan gå mot slutten. Libya har gitt opprørerne i Tsjad 48 timer på å overlevere Amari Saifi.

- Ellers skulle de bombe oss som vi aldri har blitt bombet før, forteller opprørernes talsmann Brahim Tchouma til nyhetsbyrået AP.

Forlanger store penger

Salafist-gruppa til Saifi drepte i fjor 42 soldater fra Algerie og kidnappet 32 europeiske Sahara-turister. Vestafrikanske styrker jaktet tidligere i år på terroristene med amerikansk og fransk hjelp. Aksjonen ble avblåst da opprørerne i Tsjad fortalte at de hadde fanget Saifi og mennene hans.

Han er den eneste overlevende sjefen i den algeriske gruppa som står i ledtog med al-Qaida. Både Algerie og andre afrikanske og vestlige land har i månedsvis forhandlet om å få Saifi utlevert. Libya skal nylig ha blitt spurt om å bistå av tyskerne som har sendt ut en internasjonal arrestordre på sjefsterroristen. Opprørerne blir beskyldt for å være ute etter mest mulig penger for fangen sin.

Utsletter terrorgruppa

Tchouma forteller at de mandag utleverte to av Saifis medsammensvorne til libyerne for å vise samarbeidsvilje. Dagen etter meldte libyske myndigheter at de hadde skutt to salafister som var i ferd med å entre Libya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer