Mener FHIs stategi er feilslått:

- Vi bør prioriteres

Bydel Stovner i Oslo har hatt et skyhøyt smittetrykk i pandemien. Rashid Nawaz, leder for Stovner bydelsutvalg, reagerer på det han mener er en ovenfra og ned-holdning fra Folkehelseinstituttet i vaksinearbeidet.

FØLER SEG OVERSETT: Rashid Nawaz, leder for Stovner bydelsutvalg, mener FHIs vaksinestrategi er feilslått, og mener instituttet burde kommet til Stovner for å se hvordan det er der behovet er stort. Foto. Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FØLER SEG OVERSETT: Rashid Nawaz, leder for Stovner bydelsutvalg, mener FHIs vaksinestrategi er feilslått, og mener instituttet burde kommet til Stovner for å se hvordan det er der behovet er stort. Foto. Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I bydel Stovner i Oslo ser de et stort behov for flere vaksiner. Bydelen har hatt et enormt smittetrykk i lang tid, og mener de bør stå først i køen om det skal bli snakk om geografisk skjevfordeling av vaksiner.

Leder Rashid Nawaz i Stovner bydelsutvalg, mener FHIs vaksinestrategi er feilslått.

- Den er helt feil. FHI burde tenkt annerledes og pratet med oss. Oslo er gryta som er mest utsatt. Her får vi nesten alt, og spesielt i Groruddalsbydelene. Vi bør prioriteres framfor andre i førsteomgang, sier han til Dagbladet.

- Ovenfra og ned

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo og flere ordførere på Østlandet har den siste tida ropt høyt om vaksinebehovet i østlandsområdet. FHIs strategi, som baserer seg på en jevn fordeling til landets kommuner, må endres, mener de. Til nå har de rundt 200 000 dosene som er blitt satt i Norge, vært fordelt mellom alle landets kommuner - uavhengig av smittetrykk.

Forrige uke sendte 65 østlandskommuner et brev til Stortinget, der de ber om hjelp til å sikre at de får en større andel av vaksinedosene.

Nawaz i Stovner bydelsutvalg mener FHI burde tatt turen til Stovner og sett arbeidet som legges ned for å holde smitten i sjakk med egne øyne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer