- Vi bør skrote hele datalagringsdirektivet

Venstre forventer at regjeringen snur etter kjennelse i EU-domstolen.

Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var nesten så man kunne høre jubelen fra Venstres hus da EU-domstolen i dag erklærte det omstridte datalagrinsdirektivet for ugyldig. 

- EU-dommen må få konsekvenser for norsk politikk. Regjeringen må sørge for at vi ikke innfører det personvernfiendtlige og næringsfiendtlige datalagringsdirektivet i Norge, sier Trine Skei Grande i en pressemelding.

Venstre-lederen varslet samtidig at hun vil fremme forslag i Stortinget om å avvikle alle planer om å implementere direktivet i Norge.

- Vi bør skrote hele datalagringsdirektivet. Det er dyrt og det legger til rette for informasjon på avveie. De millionene det koster burde vi heller bruke til å styrke personvernet enn å svekke det, sier Grande.

- Jeg forutsetter at de partiene på Stortinget som var for innføringen av Datalagringsdirektivet tar EU-dommen inn over seg og snur i spørsmålet om innføring av DLD i Norge.

Samferdselsminister Ketil-Solvik Olsen (Frp), som har ansvaret for å innføre direktivet i Norge, har ennå ikke besvart Dagbladets henvendelse. Men formann i FpU, Atle Simonsen, sier til Dagbladet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer