- Vi bortfører, torturerer og plyndrer palestinere

Her er noen av de sjokkerende soldathistoriene fra Hebron som avsløres i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Systematisk trakassering, mishandling, tortur, plyndring, blind vold, skyting mot ubevæpnede sivile og granatkasting mot moskeer for moro skyld er bare noe av det israelske soldater selv avslører i morgen.

Det er den israelske soldatorganisasjonen «Shovrim Shtika» (Bryter Tausheten) som offentliggjør 39 vitnesbyrd fra soldater som nylig har tjenestegjort i Hebron og andre okkuperte palestinske områder.

Torturerte barn

Noen av soldatene snakker ut i dagens utgave av den engelske avisen The Independent. Det er sterk kost.

- Vi skulle få tak i en palestinsk 15-åring som hadde kastet stein. Så vi grep fatt i en tilfeldig 10-åring i nærheten som vi visste ville vite hvem 15-åringen var. Vi banket ham opp litt, for å si det mildt - helt til han fortalte oss hvem det var, begynner 22-åringen.

- 15-åringen var virkelig redd da han skjønte at vi hadde ham. Vi hadde en sjef med oss som var rimelig fanatisk. Vi overga gutten til sjefen, som slo ham helseløs... han dro ham over en rekke hull i bakken og spurte: «Er det her du vil dø? Eller her?» Gutten hylte «Nei, nei».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer