Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi bruker mer dop

Narkotrafikken har økt i Norge det siste året. Rohypnol og cannabis er mest populært.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag offentliggjorde Kripos den siste

statistikken over narkotikatrafikk i Norge. Statistikken forteller at fjoråret var et godt år for narkotikasmuglerne:

- I 2002 hadde politiet 23 396 saker om narkotika.

- De gjorde 30 310 narkotikabeslag.

Mer kokain og amfetamin

Tallene er dramatiske:

Bare de siste fem årene er antall beslag blitt nesten doblet.

Mer enn 35% av den beslaglagte narkotikaen er cannabis. Men mye tyder på at stoffer i gruppen for såkalte benzodiazepiner er på fremmarsj. Rohypnol er et av stoffene i denne gruppa. Kripos mener at utviklingen er dramatisk og bekymringsfull.

Det er ikke bare rohypnol og cannabis som er populært blant rusmisbrukerne: Amfetaminbeslagene har økt med nesten 20%. Det samme har brukten av kokain og det mildt narkotiske stoffet khat.

Politiet har gjort flere store beslag av heroin og ecastacy det siste året enn i 2001, men til gjengjeld er gjort færre små beslag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling