Vi bruker mindre på julegaver

I år besinner vi oss og bruker litt mindre på julehandelen. Men handelsstanden trenger ikke fortvile: 8,8 milliarder kroner legger vi igjen. Et godt tips til deg som vil spare penger og slippe stress, er at det kan lønne seg å handle allerede nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I desember kommer du og jeg i snitt til å legge igjen 1991 kroner i butikken, mot 2072 kroner i fjor. Handelsnæringen spår en nedgang i julehandelen på 3,6 prosent - dette utgjør 80 kroner per person.

Totalt kommer vi til å handle for 8,8 milliarder i julegaver i desember. I fjor la vi ut 9,2 milliarder.

- Vi er ikke overrasket over nedgangen. I fjor opplevde vi en kolossal økning, på 16 prosent, som det er vanskelig å gjenta. Det har vært en livlig handel de siste årene. Det kunne ikke fortsette. I tillegg har vi hatt en sterk renteoppgang i høst, som gjør at folk generelt har dårligere råd, sier direktør Thomas Angell i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH).

Kjøp nå

Det kan være lurt å gå til innkjøp av julegavene allerede nå. Mange butikkjeder har tilbud på sine varer i november - noen selger klær helt ned i halv pris. Også på leketøy kan du gjøre gode kjøp, men sjekk om førprisen stemmer!

Går du til innkjøp nå, får du i tillegg et bedre utvalg enn i desember, og du slipper det verste stresset før julehandelen virkelig setter inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer