Vi brukte julelønna på gamle regninger

Svært mange av oss brukte rentekutt og ekstra julelønn til å gjøre opp gammel gjeld. Det gleder finansminister Per-Kristian Foss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Innbetalingene i desember var eksepsjonelt høye, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i inkasso- og kundeservicekonsernet Lindorff.

I 2002 gjorde vi opp gamle inkassokrav for 264 millioner kroner i løpet av desember. I år var beløpet økt med hele 20 prosent til over 318 millioner kroner, ifølge Lindorffs undersøkelse.

- Det er svært gledelig at folk får gjort opp gammel gjeld, sier finansminister Per-Kristian Foss.

Pengefest til jul

Desember ble en pengefest for svært mange nordmenn:Halv skatt på lønna.Julegratiale, det ble halv ekstralønn for bank- og forsikringsansatte, og mange fikk bonus.Rentekutt. Gjedrem senket renta åtte ganger i løpet av ett år.Mange forventet derfor en formidabel vekst i julehandelen. Men det tok ikke av.

Folk har bedre råd

I dag legger SSB fram tall for prisveksten for desember 2002 til desember 2003. Dersom den holder seg like lavt som måneden før, kan Svein Gjedrem bli nødt til å kutte renta på ny den 28. januar. Hans mål er at inflasjonen på to års sikt skal være 2,5 prosent. Men når folk bruker økt lønn og sparte rentekroner på pensjonssparing og nedbetaling av gjeld i stedet for økt shopping, blir inflasjonsmålet vanskeligere å nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer