Fengselsvaktene lo mens fangene ble knivstukket:

- Vi burde bare la dem dø

Søksmål i Ohio.

NB! STERKE INNTRYKK: Overvåkningsbilder fra 2017 viser et brutalt angrep på fire svarte fanger, som alle er fastlåste til bordet. Nå krever et føderalt søksmål oppreisning for to av fangene. Video: Ohio Department of Rehabilitation and Correction. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge anklager i et føderalt søksmål reagerte fengselsvakter i Ohio med likegyldighet og latter, mens Greg Reinke (39) knivstakk fire svarte medfanger som satt fastlåst til et bord. Søksmålet ble innsendt tidligere denne måneden, melder Cincinnati Enquirer. Hendelsen fant sted i 2017.

En av vaktene, som ikke er identifisert i søksmålet, skal angivelig ha sagt på et tidspunkt: «Vi burde bare la dem dø.»

Hendelsen ble fanget på et overvåkningskamera.

Krever oppreisning

To av fangene ble alvorlig skadet, mens de to andre slapp unna med mindre skader. Søksmålet krever 75 000 dollar i oppreisning på vegne av de to ofrene, Shamieke Pugh og Maurice Lee.

Ifølge søksmålet var det bare de fire svarte fangene som ble kroppsvisitert før de ble fastlåst med håndjern. Vaktene skal enten ha gitt Reinke en nøkkel, eller visst at han hadde en gjenstand som gjorde det mulig å bryte ut av håndjernene.

En av de skadede fangene hevder at hendelsen var planlagt av vaktene. Reinke skal ha sagt at vaktene ikke var med på å arrangere hendelsen, men at de aksepterte at det skjedde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer