- Vi burde hatt skriftlige utbetalingsrutiner

Departementet svarer på dykker-refs fra Riksrevisjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) For å ta «et moralsk og politisk ansvar» for pionerdykkerne i Nordsjøen, vedtok Regjeringen med tilslutning fra Stortinget en kompensasjonsordning som trådte i kraft 1. juli 2004.

I går skrev Dagbladet.no at Arbeids- og inkluderingsdepartementet har måttet tåle kraftig kritikk fra Riksrevisjonen for sin håndtering av stønadsordningen, som i 2005 betalte ut hele 136,8 millioner kroner fordelt på 74 pionerdykkere.

Svarer på kritikken

Riksrevisjonen stilte spørsmål ved om departementet har oppfylt sitt ansvar for «utforming og fastsetting av regler for ordningen, slik økonomibestemmelsene i staten forutsetter».

I svarbrev til Riksrevisjonen 9. august i fjor, argumenterte departementet med at det syntes «unaturlig å legge ytterligere føringer utover Stortingets presiseringer og klargjøringer av kriterier for tildelingen av kompensasjon til nordsjødykkerne.»

Riksrevisjonen kritiserte også at det fra departementets side ikke er utarbeidet rutinebeskrivelser eller retningslinjer for stønadsordningen utover det som framgår av mandatet. Riksrevisjonen ba derfor om å få opplysninger om «rutiner som sikrer at aktuelle fradrag blir fanget opp og blir korrekt trukket i forbindelse med utbetalingene.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer