- Vi burde ikke tillate jenter i bikini på strendene

Sterke reaksjoner mot indisk minister.

POPULÆRT: Goa i India er et populært mål for turister, her på stranda Baga. Foto: AP / Rajesh Kumar Singh / NTB scanpix
POPULÆRT: Goa i India er et populært mål for turister, her på stranda Baga. Foto: AP / Rajesh Kumar Singh / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sudin Dhavalikar, transportminister i den indiske delstaten Goa har skapt kontroverser, etter at han foreslo å forby bikinier på delstatens strender, melder The Guardian.

Goa er et populært reisemål for turister.

Dhavalikar mener bikinibruk kan øke risikoen for voldtekter, og ga tidligere denne uka følgende litt tvetydige uttalelse ifølge The Guardian:

- Vi burde ikke tillate jenter med bikini på offentlige steder, fordi det er vanskelig å kontrollere folk som kommer til Goa fra andre stater. Når ofrene kommer til politiet er det for sent. Det er bedre å kontrollere denne typen aktiviteter på strendene.

Korte skjørt Ifølge Times of India sa Dhavalikar også:

- Dette med at unge jenter går på pub i korte skjørt passer ikke inn i kulturen vår. Hva vil skje med kulturen på Goa, hvis vi tillater det. Disse løsaktig jentene på pubene viser en uønsket kultur, og bør stoppes.

Den samme avisa er sterkt kritisk til ministerens uttalelser.

Den ytterliggående grupperingen Sri Ram Sena angrep i 2009 unge, lettkledde kvinner og menn på et utested i Mangalore, under påskudd av at de «ødela indisk kultur».

En annen indisk minister sa i januar i år at «voldtekt er en sosial forbrytelse som noen ganger kan være riktig».

Gjengvoldtekter De siste årene har de mange voldtektene i India fått stor oppmerksomhet internasjonalt, særlig etter at en 23 år gammel kvinne døde etter at hun ble gjengvoldtatt i over 40 minutter på en buss i New Delhi. Fire menn ble i etterkant dømt til døden.

Gjengvoldtekten og drapet skapte avsky over hele India og førte til flere uker med demonstrasjoner mot seksualisert vold og for styrking av kvinnenes rettigheter.

Ifølge CNN skjer det en voldtekt hvert 22. minutt i det enorme landet. I tillegg antas mørketallene å være store.

I juli i fjor ble åtte indiske menn pågrepet for å ha gruppevoldtatt fire skolejenter. Noen måneder tidligere var ei fem år gammel jente blitt voldtatt av en nabo.

De mange voldtektssakene i landet har også hatt konsekvenser for turismen. Antallet kvinnelige turister sank med 35 prosent i månedene etter voldtekten av studenten, ifølge en undersøkelse.

I enkelte indiske byer er det egne tog for kvinner, for at de skal slippe trakassering, uønsket atferd og overgrep.

FERIEPARADIS: Solnedgang i Goa. Arkivfoto: Hans-Martin Thømt Ruud /Dagbladet
FERIEPARADIS: Solnedgang i Goa. Arkivfoto: Hans-Martin Thømt Ruud /Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer