RASER: Donald Trump raser mot valgsystemet etter at det ble klart at Barack Obama blir sittende som USAs president. Han oppfordrer til revolusjon, og mener landet er splittet. Her fra videoen der Trump forsøkte å felle presidenten forrige måned. Foto: Scanpix
RASER: Donald Trump raser mot valgsystemet etter at det ble klart at Barack Obama blir sittende som USAs president. Han oppfordrer til revolusjon, og mener landet er splittet. Her fra videoen der Trump forsøkte å felle presidenten forrige måned. Foto: ScanpixVis mer

- Vi burde marsjere til Washington og stoppe denne galskapen

Bitter Trump slakter Obama etter gjenvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump oppfordrer til revolusjon i USA etter at president Barack Obama ble gjenvalgt som president natt til onsdag, norsk tid. 

- Han tapte «the popular vote», og vant valget. Vi burde gjøre revolusjon i dette landet! skriver han på mikrobloggnettstedet Twitter

- Total humbug Med det mener han at Obama vant med færrest enkeltstemmer. Meldingen ble lagt ut før alle stemmene var talt opp, og presidenten kommer derfor trolig til å ende opp med flest enkeltstemmer. 

Trump klager derfor kraftig på valgsystemet som kan gjøre Obama til vinneren av valget selv om Romney kan ende opp med flertall. Om dette skjer er langt fra klart foreløpig.

- Dette valget er en total humbug. Vi er ikke et demokrati! fortsetter han likevel. 

- Vi burde marsjere til Washington  Videre skriver milliardæren at han ønsker å få med seg folk i en marsj mot Washington, for å stoppe Obama. 

- La oss kjempe som faen, og stoppe denne store og kvalme urettferdigheten! Verden ler av oss, skriver han. - Vi kan ikke la dette skje. Vi burde marsjere til Washington og stoppe galskapen. Vår nasjon er totalt delt. 

Skulle slippe en «bombe» Trump har over lengre tid forsøkt å spenne bena på Obama, som han tidligere hevdet at han hadde skilsmissepapirene til. Under et TV-show at han kommer til å avsløre det han selv omtaler som «en bombe» i ettermiddag amerikansk tid. 

- Det er veldig stort og det vil muligens forandre valgkampen, sa Trump på FoxNews morgensending.

Han omtalte nyheten om president Barack Obama som både personlig og noe som angår måten han styrer landet på.

- I alvorlig trøbbel, som aldri før Derimot viste det hele seg å være en bløff, og Trump har siden blitt latterliggjort på nettet. Likevel ser Trump nå ut til å fortsette hetsingen av presidenten, som nå skal sitte fire år til i Det hvite hus. 

- Vårt land er nå i alvorlig og enestående trøbbel... som aldri før, skriver Trump. 

Trump har nå, kun én time etter å ha skrevet de, slettet flere av Twitter-meldingene.