-  Vi deler sorgen

-  Det er sterke menneskelige bånd mellom Pakistan i Norge. Også jeg er blitt berørt, sa statsminister Kjell Magne Bondevik under en minnemarkering i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dere er rammet av en sorg som er større enn noen kan bære alene, sa Oslo-biskop Ole Christian Kvarme. Det sterke båndet mellom nordmenn og pakistanere ble nevnt flere ganger da flere hundre mennesker var samlet i moskeen til World Islamic Mission i Åkebergevien for å minnes jordskjelvofrene. Statsminister Kjell Magne Bondevik hadde møtt opp for å vise sin deltakelse og sorg.

Berørt

-  Du har vist at dere bryr dere om pakistanerne i Norge, sa den pakistanske ambassadøren i Norge, Shahbaz, til Bondevik.

90 prosent av den pakistanske befolkningen bosatt i Norge kommer fra provinsen Punjab, som er hardt rammet av jordskjelvet.

Vil foreslå økning

-  Katastrofen kaller på vår nestekjærlighet, sa statsministeren. Også han er berørt av katastrofen. Hans partivenn, Ali S. Khan, har flere slektninger i de hardest rammede områdene i Kashmir. Bondevik sa også at den norske regjering alt på fredag vil foreslå en økning av katastrofebudsjettet på 300 millioner - hvorav 150 skal gå til Pakistan.

MINNESTUND: Kjell Magne Bondevik deltok på minnemarkeringen i moskeen til World Islamic Mission.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer