- Vi deltar ikke i en missekonkurranse

Kristin Halvorsen sa nei til «bråsminke» og droppet TV 2-sending. - Politikken er viktigst, jeg ser nå ut som jeg gjør, sier Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): TV 2 Nyhetskanalens partilederutspørring av SV-leder Kristin Halvorsen måtte avlyses i går, etter at finansministerens stab skal ha krevd så lang sminketid at det kolliderte med sendeskjemaet.- Ville ikke bli bråsminket


Ifølge VG fikk prosjektleder Tor Godal i TV 2 Nyhetskanalen beskjed om at Halvorsen hadde 30 minutter til rådighet totalt .

- SV foreslo ti minutter til utspørringen og 20 minutter til sminke, forteller Godal.

Han undersøkte muligheten for å bruke to tredeler av statsrådens tilmålte tid i sminkestolen, og landet på å tilby SV-lederen to sminkører som kunne jobbe med ansikt og hår i studio helt fram til direktesendingen. Ifølge Godal spurte Halvorsens statssekretær Roger Ø. Sandum sin overordnede om den nye sminkeavtalen var gangbar, før han ga tilbakemelding.

- Hun mente at det å bli kastet inn og bråsminket på 10 minutter bare ble stress. Halvorsen har et meget tett program i valgkampen og har en jobb som finansminister i tillegg, sier Sandum til VG.

Han hevder SV tilbød 15 minutter i studio, halvparten av tida, fordi 15 minutter ifølge partilederens stab er minimum i sminken. Etter krangelen endte TV 2 opp med å la Stein Kåre Kristiansen snakke om SV i nærmerer 20 minutter – uten Kristin Halvorsen.


Går for den nakne sannhet – igjen


Høyres ordførerkandidat i Oslo, Fabian Stang, skratt-ler når han får høre om sminkekrangelen mellom SV-Kristin og TV 2.

- Hvis tv-sminke skal være et tema i valgkampen synes jeg vi alle skal inngå en avtale: La oss droppe sminken og heller fortelle den nakne sannhet!, sier ordførerkandidaten til Dagbladet.no, og oppfordrer sine kolleger til å diskutere politikk i valgkamp-innspurten.

Stang avslører at han bruker mellom ett og halvt og to minutter i sminkestolen før han skal på tv-skjermen.

- Kristin Halvorsen er vakker uten sminke også, slår høyreprofilen fast. Han legger imidlertid til at han har forståelse for at sminke blir brukt. Selv håper han at utseendet ikke er avgjørende for hvem som får flest stemmer 10. september.

- Hvis utseendet er avgjørende for valget er jeg ille ute. Jeg håper virkelig ikke det, sier han og ler.
 

- Politikken viktigst
Siv Jensen (Frp) håper ikke sminkefeiden blir den viktigste saken i valgkampinnspurten.

- Vi er ikke deltagere i en missekonkurranse! Vi er politikere, vi skal se representable ut, men det er mye viktigere at politikken kommer fram, sier Jensen til Dagbladet.no.

Hun mener sminkekrangelen er en komplett avsporing fra hva tv-debatter egentlig handler om.
 
- Det som gjelder er budskap, budskap, budskap. Jeg ser nå ut som jeg gjør. Vi politikere er bare vanlige folk, sier Frp-lederen.


Hun sier hun bruker et sted mellom fire og tjue minutter i sminkestolen før sending.

- Sminketiden varierer veldig. Sminkørene liker å bruke tid, noe vi politikere sjelden har. Det er egentlig litt opp til meg selv. Er jeg tidligere ute blir det også mer tid til sminking. Slik jeg forstår det er pudder det viktigste på grunn av det sterke studiolyset, forteller Jensen.

Samtidig tar hun et oppgjør med norske journalister og hva mediene fokuserer på.

- Dessverre er det slik at vi som kvinnelige politikere blir målt på andre ting enn politikken. Jeg tror ikke journalister bruker så mye tid på å spørre Jens Stoltenberg om hvor mange slips han har, men for de kvinnelige politikerne handler det om utseende, kløft og sminke, sier hun med et sukk.
 

Satte foten ned for SV-sprekk
Statssekretær til Sp-leder Åslaug Haga, Guri Størvoll, forteller til VG at Haga har brukt under ti minutter på sminken, mens SV-Kristins smerteterskel altså skal ha vært 15 minutter.
 
- Det er ikke vanlig at vi bruker så kort tid. Men etter at flyet var forsinket og vi skulle rekke Redaksjon 1, ble det kort tid, sier Størvold, som imidlertid bemerker at resultatet ble deretter.

Det er ikke første gang Kristin Halvorsen krangler med TV 2 før en debattsending, men forrige gang var årsakene mer politiske. I februar i år nektet hun å sette seg i stolen i Tabloid-studioet før en debatt om SVs framtid, da hun oppdaget at en SV-logo med en stor sprekk i S-en lyste mot seerne på alle tv-skjermene bak henne. Den spesielle studiodekorasjonen ble da fjernet.

Dagbladet.no kommer straks med Kristin Halvorsens syn på sminkesaken – følg med.

NOK SMINKE: Kristin Halvorsen (SV) satte ned foten for hurtigsminke før utspørring på TV 2 Nyhetskanalen i går. Siv Jensen (Frp) hevder hun ikke er så nøye. Foto:
NOK SMINKE: Kristin Halvorsen (SV) satte ned foten for hurtigsminke før utspørring på TV 2 Nyhetskanalen i går. Siv Jensen (Frp) hevder hun ikke er så nøye. Foto: Vis mer
- Vi deltar ikke i en missekonkurranse
<B>- PEN UTEN SMINKE</B>: Fabian Stang (H) gir komplimenter til SV-lederen, og håper velgerne ikke tar utseendet hans til etterretning før de går til stemmeurnene.