Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi drakk mindre brus i 1998

For første gang på 20 år drakk nordmenn i 1998 mindre brus. I fjor helte vi 503 millioner liter brus ned i våre ganer. Det er en nedgang på 4,4 prosent fra 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjorårets forbruk av søte leskedrikker tilsvarer om lag 115 liter per innbygger. I 1997 drakk hver av oss 5 liter mer, viser tall fra Norsk Bryggeri- og Mineralvannindustris Forening (NBMF).

I 1996 helte vi 124 liter brus i oss, mens hver nordmann i 1950 drakk 9 liter, viser tidligere tall fra Statens ernæringsråd.

Nedgangen har medført at bryggerier og tapperier har et økonomisk tap på 160 millioner kroner, opplyser administrerende direktør i NBMF, Per Undrum, til Dagsavisen.

Undrum mener nedgangen skyldes at avgiften på alkoholfrie drikkevarer økte med 28 prosent 1. januar 1998.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling