- Vi drar så fort vi har råd, og vi kommer aldri tilbake

Marcela, Ana og Stoia angrer på at de kom til Norge. Nå har de ikke råd til billetten hjem til Romania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I litt over en måned har Marcela Luca (57), Ana Brumariu (62) og Stoia Veskiea (47) bodd i telt i skogen like ved Sognsvann i Oslo. Rundt 100 romfolk skal bo i området, men de tre kvinnene holder seg mest for seg selv, og teltene deres ligger et lite stykke unna de andre.

- Det er første gang vi er her, men vi angrer på at vi kom. Vi kom for å tjene penger til familien hjemme, men nå vet vi ikke når vi vil få råd til å dra hjem igjen, sier Veskiea.

Den lille klyngen med telt ligger litt nedenfor en større leir, og er vanskelig å se fra stien. De 12 som bor her er alle i familie og har sammen båret telt, madrasser og små bord opp i leiren. Det har vært mye regnvær de siste ukene, og madrassene og teppene i teltene er fuktige og kalde.

- Klærne våre har vi funnet i containere. Til og med disse bananene har vi funnet i en container. Dette er ikke noe for gamle damer, sier Brumariu.

- Velorganisert Statsbygg, som har ansvar for å forvalte friområdet, frykter at bosetningen skal bli permanent og har anmeldt romfolket som bor der. De ønsker at politiet avvikler leiren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer