- Vi drar til Kreta i morgen

Alle de 191 passasjerene på charterflyet til Novair var i god behold etter at flyet nødlandet på Gardermoen søndag kveld. Et nytt fly er satt opp mandag.

PUNKTERTE: Et Novair-fly med punktert dekk og 191 passasjerer om bord nødlandet søndag kveld på Oslo lufthavn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PUNKTERTE: Et Novair-fly med punktert dekk og 191 passasjerer om bord nødlandet søndag kveld på Oslo lufthavn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillehamringene Odd Arne og kona roser besetningen som ga passasjerene god informasjon de to timene flyet måtte sirkle for å miste drivstoff før det kunne lande med punktert dekk.

- De var veldig rolige og flinke hele veien. I tillegg var nødlandinga nesten som en helt vanlig landing, forteller de til NTB.

Kona, som ikke ønsker å oppgi navn, sier hun egentlig er redd for å fly.

- Men det gikk fint fordi vi fikk informasjon hele tiden, sier hun og legger til at hun ikke fikk den store skrekken av hendelsen.

- Så det blir Kreta, smiler ekteparet, som ser fram til to uker på ferieøya.

Ventet på sønnen Lettelsen var følbar blant dem som kom til Oslo Lufthavn søndag kveld for å møte passasjerene som måtte gjøre vendereis.

- Vi kjørte rett hit da vi fikk høre om punkteringen og at de skulle nødlande, sier Jane Andersen, mor til 11 år gamle Magnus Skaugerud som var på vei til Kreta med sin far søndag kveld.

Andersen sier det var en lettelse da hun og resten av familien hørte at flyet hadde landet trygt da de var på vei til Gardermoen, men at det var en dramatisk opplevelse å se blålys og flyet da de kom til veisperringene.

- Men kjenner jeg sønnen min rett er han skuffet over å ikke få komme til Kreta. Jeg håper reiseselskapet ordner slik at de får reise, legger hun til.

- Fulgte prosedyre Alle nødetater var i full beredskap på Oslo lufthavn etter at det ble meldt at et dekk på et fly punkterte da det tok av søndag kveld, og over to timer senere landet flyet uten problemer.

- Flyet landet som det skulle litt over klokken ni, og hendelsen har blitt håndtert som den skal. Vi har fulgt de prosedyrene vi skal i slike situasjoner, sier medierådgiver Lasse André Vangstein ved Oslo Lufthavn til NTB.

- Det var god kommunikasjon mellom tårnet her på Oslo lufthavn og pilotene, samt tårnet og redningsetatene som var i posisjon da flyet landet, sier han.

Setter opp nytt fly Informasjonssjef Helen Begby i reiseselskapet Apollo opplyser til NTB at det blir satt opp et nytt fly for passasjerene mandag formiddag.

- Vi har innkvartert passasjerene på et hotell i natt. De som måtte ønske å ikke bli med på det nye flyet etter opplevelsen i kveld, vil selvsagt få anledning til det, sier Begby.

Apollo har også et fly som går natt til mandag, men det var ikke plass på dette flyet til noen av passasjerene fra Novair-flyet.

(NTB)

MØTT AV MAMMA: Jane Andersen (t.h.) møter sin 11 år gamle sønn som var på Novair-flyet som nødlandet på Oslo lufthavn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
MØTT AV MAMMA: Jane Andersen (t.h.) møter sin 11 år gamle sønn som var på Novair-flyet som nødlandet på Oslo lufthavn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer