<strong>KAPRET:</strong>: Familien på fem fra Kalundborg er kjent for å være entusiastiske og dyktige sjøfolk. Her fra et innslag i DR-programmet «TV avisen» sommeren 2009. Foto: DR
KAPRET:: Familien på fem fra Kalundborg er kjent for å være entusiastiske og dyktige sjøfolk. Her fra et innslag i DR-programmet «TV avisen» sommeren 2009. Foto: DR Vis mer

- Vi dreper familien om noen prøver å angripe

Somaliske pirater om dansk familie med tre barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Piratene som har tatt en dansk familie med tre barn som gisler, ser nå ut til å ha gitt lyd fra seg.

- Hvis piratene blir forsøkt angrepet, vil de drepe gislene, sier Abdullahi Mohamed til nyhetsbyrået AP.

Han har forbindelser til gruppen som har tatt familien til fange. De har også med seg to medhjelpere på båten.

Trusselen kommer med klar referanse til de fire amerikanske gislene som ble drept for noen uker siden da amerikanske soldater prøvde å befri dem fra piratene.

Abdullahi Mohamed har tidligere vært en pålitelig informant og mellommann som nyhetsbyrået AP har tillitt til.

Den danske familien med tre barn og deres to hjelpere ble kidnappet i det indiske hav 1200 kilometer utenfor Afrikas Horn torsdag i forrige uke. Danske myndigheter har satt inn krigsskipet «Esbern Snare» og dirigert det til området hvor kapringen antas å ha funnet sted, men det er ikke ventet at man vil sette i gang en militær aksjon for å frigi gislene.

- En befrielsesaksjon kan meget godt koste gislene livet, derfor går man ikke inn med makt, sier forsker Lars Bangert Struwe ved Center for Militære Studier i Danmark til Berglingske Tidende.

Ifølge ham er oppgaven for mannskapet ombord på krigsskipet trolig å skjerme området så det ikke kommer ytterligere piratgrupper til familien, samtidig som de vil prøve å identifisere gjerningsmennene.

Den kenyanske journalisten Andrew Mwangura, som har erfaring fra forhandlinger med sjørøvere, mener også at danskene er i stor fare.

- Den største bekymringen nå er at de skal lide samme skjebne som amerikanerne, sa Mwangura til avisen Politiken tirsdag

Den danske regjeringen advarte tirsdag andre seilere mot å begi seg inn i disse farvannene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer