Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi dreper henne i morgen

Journalisten Giuliana Sgrena intervjuet folk på gata i Bagdad da hun ble bortført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giuliana Sgrena har mindre enn 48 timer igjen å leve hvis vi skal tro hjemmesiden til en millitant islamsk gruppe.

- Italia må trekke seg ut

Kravet fra gruppen er at Italia må trekke ut sine tropper fra Irak. Tidligere har en annen italiensk journalist, Enzo Baldoni, blitt drept etter at den italienske regjeringen nektet å etterkomme ekstremistenes krav.

Sgrena er korrespondent for den Roma-baserte og sterkt venstreorienterte avisa II Manifesto. Kvinnen ble bortført da hun intervjuet mennesker på gata i Bagdad fredag.

På hjemmesida har det hittil bare framkommet at de italienske troppene må trekkes ut innen mandag. Men nå har gisseltakerne lagt til et budskap, ifølge Reuters:

«Vi i Jihad Organisasjonen meddeler at vi vil implementere Guds Lov (drap) på den italienske fangen Giuliana Sgrena etter 48 timer hvis den italienske regjering, ledet av den kriminelle Berlusconi, meddeler at den ikke vil trekke seg ut av Irak».

Løy om hjelpearbeidere

Den første trusselen ble framsatt av en gruppe med et annet navn - Islamske Jihad Organisasjonen, og det vites ikke med sikkerhet om det er samme gruppe som uttaler seg denne gangen. De to gruppene har tidligere hevdet å ha drept de to italienske nødhjelpsarbeiderne Simona Pari og Simona Torretta, som senere kunne vende helskinnet hjem.

DEMONSTRERER:</B> Italienske borgere demonstrerer for at journalisten Giuliana Sgrena skal gå fri.