- Vi drepte de fleste som var her

Flere norske islamister slåss med ISIL i Irak.

HELLIG KRIGER FRA SKIEN: Bastian Vasquez (24) skal ha vært som ungdommer flest i Skien før han i slutten av tenåra konverterte til islam. Nå kriger han i Irak. I en ny video forteller han om stridshandlingene mens han skryter av ISIL. Foto: NTB SCANPIX
HELLIG KRIGER FRA SKIEN: Bastian Vasquez (24) skal ha vært som ungdommer flest i Skien før han i slutten av tenåra konverterte til islam. Nå kriger han i Irak. I en ny video forteller han om stridshandlingene mens han skryter av ISIL. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bastian Vasquez (24) fra Skien var som ungdommer flest, før han i slutten av tenåra konverterte. Ikke lenge etter startet radikaliseringsprosessen.

I dag er mannen fra Skien, med etnisk chilensk bakgrunn, en av de Politiets sikkerhetstjeneste (PST) frykter mest. For to år siden ble han tiltalt for å ha laget en trusselvideo.

Men da tiltalen skulle forkynnes var Bastian Vasquez sporløst forsvunnet. Han var en av de første med norsk tilknytning som reiste til Syria og sluttet seg til opprørerne.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer