Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi drepte ikke Diana

Tidligere MI6-sjef slår tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Richard Dearlove, som var leder for etterretningsorganisasjonen MI6s spesialoperasjoner da Diana døde, innrømmet i dag at agenter har lov til å drepe. Men samtidig gikk han kraftig til rette mot påstandene om at MI6 sto bak drapet på prinsesse Diana. Det skriver blant annet den britiske avisen Daily Mail

Dodi al-Fayeds far Mohamed har flere ganger påstått at det er kongefamilien og MI6 som sto bak den tragiske bilulykken hvor prinsesse Diana og Doia al-Fayed døde.

Gå til hjemmesiden til Diana-høringen her!

Videre fortalte den tidligere MI6-sjefen at agenter ikke fikk godkjennelse til å gjennomføre noen drap i perioden da han var direktør for spesialoperasjoner, fra 1994 til 1999.

Ifølge nrk.no hevdet Dearlove at han ikke kjenner til at det ble gjennomført attentater noen gang i løpet av hans karriere i organisasjonen, fra 1966 til 2004.

Godkjente ikke drap

På spørsmål fra advokat Ian Burnett svarte Dearlove at det ikke ble gitt godkjennelse til noen som helst etterretningsaktivitet knyttet til Diana. Videre sa han at han regner det som umulig at noen av tjenestens agenter drev slik aktivitet på egen hånd.

Dodi al-Fayeds far Mohamed står fast på at han tror at det er kongefamilien som står bak dødsfallet til sønnen Dodi og prinsesse Diana.

DREPTE IKKE DIANA: Men innrømte at de hadde agenter som kunne ha gjort det. Foto: SCANPIX
DREPTE IKKE DIANA: Men innrømte at de hadde agenter som kunne ha gjort det. Foto: SCANPIX Vis mer

- Dracula-familien

Flere nyhetsmedier karakteriserte mandagens vitneutsagn fra al Fayed som «et av det mest oppsiktsvekkende og spektakulære angrep som noen gang har blitt framsatt i en britisk rettssal».

- De er Dracula-familien. Prins Charles var involvert. Han ønsket at det skulle bli ryddet vei for et giftermål mellom han og Camilla Parker Bowles, sa al Fayed i rettssalen.

- Jeg er fristet til å si at jeg er smigret. Men dette er en absurd påstand, sa Sir Richard Dearlove i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media