Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vi drikker mer øl

Vi kjøpte hele fem millioner liter mer øl i mai, juni og juli enn i de samme månedene i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likevel er ikke bryggeriene fornøyd med julisalget.

Til tross for sommervarmen endte ølsalget bare på 26,1 millioner liter i juli, noe som er 2,1 prosent mer enn samme måned i fjor, sier Halfdan Kverneland Olafssøn, direktør i Bryggeriforeningen.

– Mange trodde på en sterk vekst i julisalget, men varmen ga ikke mer enn dette, sier Olafssøn til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han er likevel ikke skuffet, og påpeker at mange av bryggeriene har solgt særlig mye vann og annen sukkerfri leskedrikk nå i sommer.

7 prosent mer

Tallene for ølsalget i mai, juni og juli er de beste på flere år. I løpet av disse månedene solgte bryggeriene 75,6 millioner liter øl, nesten 7 prosent mer enn i de samme månedene i fjor. Også i 2005 var mai, juni og juli gode måneder for ølbryggerne.

I løpet av de siste 12 månedene har ølsalget økt med 2,6 prosent, og hittil i år har det økt med 4 prosent sammenlignet med de først sju månedene i fjor.

Mer på boks

MER ØL: Vi har drukket betydelige mengder øl i sommer, melder bryggeriene. Foto: Jaques Hvistendahl
MER ØL: Vi har drukket betydelige mengder øl i sommer, melder bryggeriene. Foto: Jaques Hvistendahl Vis mer

Salget av alkoholfritt øl økte med 40 prosent i juli i fjor. I juli i år økte dette salget med ytterligere 4 prosent. Det alkoholfrie ølet selges i mindre grad enn før fra bensinstasjoner, kiosker og gatekjøkken.

Vi kjøper stadig mindre flaskeøl, og stadig mer øl på boks og litt mer fra tankene og fatene på utestedene. Boksølsalget utgjorde ca 50 prosent av ølsalget i juli, noe som er 5 prosentpoeng mer enn i juni. (ANB)