Vi drømmer om Robinson-øya

Norge er fortsatt på toppen som vårt foretrukne ferieland. Og ferien går gjerne til hytta. Men feriedrømmen er en øde sydhavsøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er fremdeles det foretrukne ferielandet. 56 prosent tilbringer hele eller deler av ferien i Norge. Deretter følger Danmark og Sverige som viktigste reisemål. Hellas og Spania er de mest populære reisemålene. Henholdsvis 8 prosent til Hellas og 7 prosent av alle som reiste på ferie dro til Spania.

En MMI-undersøkelse om ferievaner viser at 89 prosent tok sommerferie i fjor, og av disse valgte bare 20 prosent å være hjemme.

Jo eldre vi blir, desto mer sannsynlig er det at vi tilbringer ferien i Norge - og på hytta.

Unge drømmer

Drømmeferien derimot går til en øde sydhavsøy. I undersøkelsen svarer 21 prosent at de drømmer om sommerferie på en stillehavsøy. Aldersgruppa 18- 24 år er i flertall blant sydhavsdrømmerne. Bjørn Myhrvold i MMI ser ikke bort fra en viss Robinson-effekt. Men det er stor forskjell på drøm og virkelighet.

Oppsiktsvekkende nok sier 21 prosent i samme aldersgruppe (18- 24 år) at de ikke reiser på ferie i det hele tatt. Forklaringen er trolig at de jobber om sommeren.

Kulturreiser med og uten badeliv seiler nå opp som vårt nummer to valg.

Vil bade

Sol og badeferie ved sjøen blir mest populært også sommeren 2000. Ifølge undersøkelsen skal 23 prosent av nordmenn på badeferie.

Folk mellom 35 og 44 år reiser aller mest.

MMI antar at det skyldes at foreldrenes ansvar for barnas ferieopplevelser utløser større reisebehov.

  • I dag åpner reiselivsmessen på Sjølyst i Oslo. Messen varer fram til søndag.