- Vi dummet oss loddrett ut

Trodde på aprilsnarr. Skrev forarget leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I en forarget minileder på side to i Dagbladet i dag raser skribenten mot Nasjonalgalleriets foreslåtte salg av klassiske kunstskatter for å få inn penger i til nye kunstkjøp.

Klassekampen skrev fredag at direktør Sune Nordgren ved Nasjonalgalleriet hadde slike planer. Dette erDagbladet sterkt imot.

- Vi vil sterkt advare mot dette påfunnet, skriver Dagbladet på lederplass.

5 min. depresjon

Mens lederens hensikt er god, burde kanskje skribenten ha sjekket datoen foran på klassekampen en gang til. Fredag var nemlig 1. april, og oppslaget fra Klassekampen var en stor bløff. Dagbladet kan puste rolig, for ingen kunstskatter skal selges.

- Jeg har gjennomgått en en fem minutters depresjon over dette. Vi har gått på limpinnen, sier lederen for Dagbladets lederavdeling, Gudleiv Forr.

- Dagbladet har ikke aprilsnarr, for vi mener at det ikke hører hjemme i en avis, og kanskje det er grunnen til at vi gikk på denne. Vi får gratulere Klassekampen-redaktør Bjørgulf Braanen, en av Norges ti fremste intellektuelle, med denne aprilspøken, sier Forr.

Han smiler tappert, og lover at det ikke er noen sure miner, men legger seg flat.

- Vi dummet oss loddrett ut, sier han.

Ler godt

Klassekampen-redaktør Bjørgulf Braanen humrer. Og ler. Skratter nærmest. Men han godter seg ikke.

- Jeg synes det er morosomt at folk går på, og vi har ledd godt av dette, men alt med måte. Jeg håper ikke dette fester seg som en allmenn sannhet. Jeg gleder meg til dementiet i Dagbladet i morgen. Det er en sann fryd å lese godt formulerte dementier, og jeg regner med at Forr vil legge seg i sælen for dette, sier Braanen.

Han forteller at også moren hans gikk på aprilspøken, men også at Klassekampen lørdag avslørte at aprilspøken var nettopp dette.

- Noe moro skal man ha. Nå gjør vi ikke noe mer av dette, sier Braanen.

Vi skylder jo selvfølgelig å gjøre oppmerksom på at VG godter seg litt, og var først ute med å avsløre Dagbladets godtroenhet.

LURT: Slik kan det ha sett ut da Dagbladets lederavdeling oppdaget at de hadde latt seg lure av klassekampens aprilspøk.