- Vi er alle egyptere

Etter at demonstrantene først tok over millionbyen Alexandria nordvest i Egypt tok de to sidene hverandre i hånda, smilte og delte på vannflasker.

FIKK KONTROLL OVER MILLIONBY: Over 500 000 demonstranter fikk kontroll over millionbyen Alexandria i dag, men da stridsvogn inntok byen i kveld jublet folkemassen. Foto: EPA/Ahmed Youssef/Scanpix
FIKK KONTROLL OVER MILLIONBY: Over 500 000 demonstranter fikk kontroll over millionbyen Alexandria i dag, men da stridsvogn inntok byen i kveld jublet folkemassen. Foto: EPA/Ahmed Youssef/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at over 500 000 demonstranter klarte å jage opprørspolitiet ut av millionbyen Alexandria nordvest i Egypt, skjedde det utenkelige. De to sidene tok hverandre i hånda, smilte og delte på vannflaskene, skriver The New York Times.

- Ønsket fredelig demonstrasjon Flasker og stoler stoppet å hagle fra balkongene, og tusenvis av mennesker - både politi og demonstranter - gikk ned på kne og ba.

- Vi ønsket at dette skulle være en fredelig demonstrasjon, sier Ahmed Mohammed Saleh (26) til avisa.

26-åringen forteller videre at politiet begynte å angripe folkemengden han var sammen med utenfor en moské i kystbyen.

- Men vi er alle egyptere, sier Saleh.

- Politiet har ikke kapasitet Også Al Jazeera meldte om utrolige scener da de militære styrkene ankom Kairo i ettermiddag. De smilte, klappet og viste tommelen opp til styrkene. Trolig fordi de klarte å få politistyrkene i kne, og klarte å tvinge fram en reaksjon fra landets øverste militærleder, president Hosni Maburak.

Kampene i Alexandria har vært noen av de verste i landet. Blant annet satte demonstrantene fyr på flere myndighetsbygninger og politistasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer