- Vi er alle europeere, og dere må få en rakett i baken

Jan Egeland mener Erna Solberg må ta et større ansvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Jan Egeland, generalsekretær i Flyktninghjelpen, sier det er feil at hele Europa nå oversvømmes av flyktninger.

Under mandagens livesnding fra Valgboden til DBTV, delte Egeland sine synspunkt på flyktningkatastrofen og den politiske debatten som foregår.

- Inntil nå i sommer har alle land gjort for lite, for sent. Flere tusen hadde druknet før vi sendte mannskap og redningsskip til Middelhavet. La oss nå håpe det snur. Denne sommeren har gjort at folk flest, også regjeringer har innsett at vi må gjøre mer, sa Egeland under sendingen.

- Krisen har kommet til oss Selv om Egeland er glad for at innsatsen har økt, mener han det fortsatt gjøres for lite blant politikerne.

- Det som har skjedd er at krisen har kommet til oss. Nå ser folk at dette er folk, akkurat som oss. Vi har vært for dårlige til å fortelle at slik har det vært i fire år. Men nå har dramaet flyttet seg fra Syria, Libanon og Jordan og til Europa, sier Egeland.

Nå håper han at kommuner, innbyggere og næringsliv vil ta godt imot de som nå kommer til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.