- Vi er alle fanger, vi er låst inne som dyr

Sylvi Listhaug besøkte tirsdag flyktningmottaket Moria på Lesvos. Mottaket er delfinansiert av Norge, og får sterk kritikk for å bryte menneskerettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LESVOS (Dagbladet): - Vi er alle fanger, vi er låst inne som dyr, sier Obaid (23) til Dagbladet.

Sammen med sin mor Makai (49) flyktet han fra Afghanistan, via Tyrkia til Hellas. Han har vært i det lukkede flyktningmottaket Moria i 20 dager. Den overfylte leiren på øya Lesvos består i dag av 3108 flyktninger, og er omringet av flere meter høye gjerder med piggtråd.

Sola står høyt på himmelen når innvandringsminister Sylvi Listhaug blir sluppet inn portene. Mange av flyktningene Dagbladet møter er slitne og frustrerte. De vil slippe ut av leiren og begi seg videre på ferden mot Nord-Europa.

Obaid er en av dem. Han har klart å søke asyl i Hellas, men har ikke fått svar. Han er misfornøyd med informasjonen han har fått og forholdene i leiren. Sammen med familien sover Obaid i telt mellom bygningene, og nå frykter han å bli sendt tilbake til Tyrkia som en del av returavtalen mellom EU og Tyrkia.

Det samme gjør mindreårige Mustafa (17) fra Pakistan.

- Vi får ikke lov til å forlate leiren. Vi kjeder oss, sier han, omringet av sine venner som har samme skjebne og som ber om hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer