«Vi er alle helter»

Sjøspeiderne som natt til mandag overlevde båtdramaet i Nederland, roses opp i skyene for måten de håndterte forliset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det har ikke helt gått opp for oss hva vi har vært med på. Tror nok vi vil få noen reaksjoner etter hvert, men nå er vi bare utrolig glade for å være i live, sier Emil Spieler Palmers (15).

Mye skryt

-  I dag er vi alle helter. Alle gjorde til punkt og prikke det vi tidligere har blitt drillet på, sier Jørgen Nordbø (15).

Den erfarne seilerkjendisen Knut Frostad er imponert over det unge mannskapet.

-  De har tydeligvis tatt noen meget raske og kloke vurderinger. Det er veldig positivt at mannskapet har klart å handle så raskt som de gjorde. De fortjener absolutt ros for det, sier Frostad.

«15 minutes»

Dagen i går gikk med til å anskaffe nye mobiler, pass, og møte pressen.

-  Dette er vel våre «15 minutes of fame», sier Spieler Palmers.

Politiet i Vlissingen i Nederland mener de har svaret på hvorfor de to båtene kolliderte, men vil ikke si noe om hvem som har skylda. Arjan van Nassau, som var på vakt på stasjonen da forliset skjedde, sier til TV 2 at de oppdaget «Mohawk II» på vei inn leden og forsøkte å kalle opp skipet, uten hell.

- Det norske fartøyet var på feil side av leden, og folkene på radarstasjonen fikk ikke kontakt med dem slik at de kunne be dem om å komme seg over på den riktige siden av leden, sier van Nassau til TV 2.

PÅ BRYGGEKANTEN: Sjøspeiderne fra KFUM Oslo fikk endelig slappet litt av og pratet om forliset på Rådhusbrygga i Oslo i går ettermiddag. Fra venstre ligger Jørgen Nordbø, Emil Spieler Palmers og Benjamin Eide Bergslund.