Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er årvåkne i forhold til truslene

Forsvaret sier beredskapsnivået for de norske styrkene i Afghanistan er høyt nok, men tar hevntruslene på alvor.

ÅRVÅKNE: Norske spesialsoldater i Afghanistan.
Foto: NORSOF TG / FORSVARET
ÅRVÅKNE: Norske spesialsoldater i Afghanistan. Foto: NORSOF TG / FORSVARET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Beredskapsnivået for de norske styrkene i Afghaistan er ikke forhøyet etter at USAs president Barack Obama natt til i dag talte til verden og fortalte at amerikanske spesialstyrker har skutt og drept terrorlederen Osama bin Laden.

- Beredskapsnivået er allerede høyt i Afghanistan, og det vurderes fortløpende, sier oberstløytnant og seniortalsmann Jon Espen Lien ved Forsvarets operative hovedkvarter til Dagbladet.

Flere analytikere og politikere peker på at terrortrusselen mot den vestlige verden er økt etter at Barack Obama i natt holdt en tale der han hevdet at Osama bin Laden er drept.

Al-Qaida-lederen har i en årrekke toppet listen over verdens mest ettersøkte menn, men har hele tiden klart å slippe unna. Samtidig har truslene om hva som ville skje dersom lederen ble drept, kommet med jevne mellomrom.

Mest skremmende er trusselen som kom fram i WikiLeaks-dokumenter nylig. Dokumentene viste at al-Qaida-toppen Khalid Sheikh Mohammed, som ble pågrepet og avhørt, fortalte at organisasjonen hadde en atombombe på plass i Europa, og at denne skulle detoneres når bin Laden ble drept eller tatt til fange.

- Vi følger selvfølgelig situasjonen tett og er årvåkne i forhold til de truslene som allerede er framsatt, sier Jon Espen Lien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media