- Vi er bare en vanlig, amerikansk familie

Dette julekortet vekker reaksjoner etter masseskytingene i USA.

GOD JUL: Republikaneren Michele Fiore la ut dette julekortet på Facebook. I bildeteksten har hun skrevet hva slags type våpen de ulike familiemedlemmene poserer med. Barnebarnet Jake (5) bærer en Walther P22. Foto: Privat
GOD JUL: Republikaneren Michele Fiore la ut dette julekortet på Facebook. I bildeteksten har hun skrevet hva slags type våpen de ulike familiemedlemmene poserer med. Barnebarnet Jake (5) bærer en Walther P22. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens noen sender julekort for å ønske venner og familie «en fredfull jul og et godt nyttår», benytter andre anledningen til å spre sitt politiske budskap.

Den republikanske representanten Michele Fiore fra Nevada må kunne sies å befinne seg i sistnevnte kategori. 30. november la hun ut familiens julekort på Facebook.

«En vanlig familie» Her poserer hun og fem andre voksne familiemedlemmer foran granbar og julekuler, i matchende røde t-skjorter og med hvert sitt våpen.

Tre av de voksne har et lite barn på armen, mens Fiores barnebarn Jake (5) står forrest i midten, med en Walther 22 i hånda.

«Det er opp til amerikanere å beskytte Amerika. Vi er bare en vanlig, amerikansk familie», skriver Fiore, en kjent våpenforkjemper, i innlegget.

I bildeteksten står det også beskrevet hva slags type våpen de forskjellige familiemedlemmene bærer.

14 drept Julekortet vekker reaksjoner ettersom det ble lagt ut bare to dager etter at tre personer ble drept og flere titalls skadd i en skyteepisode på en abortklinikk i Colorado Springs.

Hendelsen gjenopplivet våpendebatten i USA, og bare få dager seinere ble 14 personer ble drept da ekteparet Tashfeen Malik (27) og Syed Rizwan Farook (28) åpnet ild i et juleselskap hos hans tidligere arbeidsgiver i San Bernadino i California, nabostaten til Nevada.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer