BESØKTE RASOMRÅDET: Ordfører Morten Stene i Namsos sier at raset påvirker hele den vesle byen. Foto: HANS ARNE VEDLOG
BESØKTE RASOMRÅDET: Ordfører Morten Stene i Namsos sier at raset påvirker hele den vesle byen. Foto: HANS ARNE VEDLOGVis mer

- Vi er bare glade for at alle lever

Namsos-ordfører Morten Stene var på befaring ved rasområdet i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NAMSOS (Dagbladet.no): Ordfører i Namsos, Morten Stene, er ubeskrivelig glad for at ingen liv gikk tapt i rasulykken tidligere i dag.

I kveld var han på befaring utenfor det enorme rasområdet i Kattmarkveien i Namsos.

- Det var en dramatisk situasjon, helt uvirkelig. Heldigvis har vi øvd oss godt på krisehåndtering. Nå er vi bare glade for at alle overlevde dette, sier Stene.

50 evakuerte

Nå er 50 mennesker evakuerte fra sine hjem. I kveld ble ytterligere fem husstander evakuert fra området.

Familiene får ikke dra tilbake til husene sine med det første. Geologer er i kveld på plass i Namsos for å ta en vurdering av områdene.

- Foreløpig bor flere av dem hos venner og familie eller på hoteller. Men etter hvert må vi få dem innkvartert i mer permanente boløsninger, sier Stene til Dagbladet.no i kveld.

Han vet ikke hvor lang tid dette vil ta.

- Nå konsentrerer vi oss først og fremst om å ta oss av de berørte. Samfunnshuset vårt vil stå til folks disposisjon gjennom hele helgen, sier ordføreren.

Han legger til at Namsos er ikke så stort, og at raset derfor er en påkjenning for hele byen.

Det er usikkert hvor mange bygninger som ble tatt av leirraset, men det skal være snakk om seks hus og noen hytter.

Søkene avsluttet
Raset går 150-200 meter ut i sjøen og er anslagsvis 200-300 meter bredt.
Skredet gikk like før klokken 12 fredag formiddag, og politiet søkte i flere timer med helikopter og ved hjelp av hunder, og i sjøen både med båter og dykkere.

Sju personer ble berget ut av rasområdet med helikopter, blant dem et spedbarn og ei fire år gammel jente. Redningsaksjonen ble avsluttet ved 17-tiden, etter at det ble klart at ingen personer var meldt savnet.

Veien er fortsatt sperret i rasområdet, og blir det sannsynligvis hele helga. Det er uklart når de evakuerte beboerne kan flytte hjem igjen - hvis de kan flytte hjem. Enkelte hus står fortsatt i fare for å rase ut.