Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi er bekymret for vår sønn

Familien til etterlyste Farouk Abdulhak (21) snakker ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet.no): I går kveld etterlyste britisk politi den 21 år gamle jemenittiske studenten i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen (23) i London. 21-åringen antas å ha forlatt England.

Dagbladet.no var i går i kontakt med Farouks far Shaher Abdulhak flere ganger.

Faren, som opprinnelig er fra Egypt, er en av Jemens rikeste menn, med forretningsinteresser i en rekke land.

- Jeg har ikke snakket med min sønn, sa faren til Dagbladet.no.

Politiet tror 21-åringen reiste til Jemen lørdag 15. mars, men har ikke oversikt over hvor han kan oppholde seg.

Vil ikke vedkjenne seg kriminelle familiemedlemmer

I dagens utgave av Yemen Observer sier en talsperson for familien til avisen at de kjenner til saken, og at de er svært bekymret for sønnen.

- De sier de venter på mer informasjon om saken, og vil være helt klare på at de ikke vil assosiere seg med noen familiemedlemmer som ha gjort noe galt.

HADDE KJENT HVERANDRE NOEN MÅNEDER: Martine Vik Magnussen og den etterlyste Farouk Abdulhak var medstudenter. Foto: Privat
HADDE KJENT HVERANDRE NOEN MÅNEDER: Martine Vik Magnussen og den etterlyste Farouk Abdulhak var medstudenter. Foto: Privat Vis mer

Talspersonen sier også at Abdulhak-familien sender sine dypeste kondolanser til Magnussen-familien.

Var sammen kvelden Martine forsvant

Farouk Abdulhak skal ha vært sammen med Martine Vik Magnussen den kvelden hun forsvant etter å ha vært på utestedet Maddox i London. Abdulhak bor i bygningen i Great Portland Street hvor Vik Magnussen ble funnet drept søndag 16. mars.

Han var en medstudent av den norske kvinnen på Regent\'s Business School, og de skal også ha hatt samme omgangskrets ifølge en pressemelding fra britisk politi.

- Han har blitt observert med Martine i de siste timene hun var i live, og vi tror han har informasjon som er viktig for å få løst denne saken, sier en talsperson for Scotland Yard til Dagbladet.no.

Venner som kjenner både Martine Vik Magnussen og den etterlyste Farouk Abdulhak sier at de to hadde kjent hverandre i noen måneder.

Den etterlyste beskrives som en sosial ung mann. Han skal ikke ha blitt oppfattet som skrytende, men flere i vennekretsen visste at han kom fra en svært velstående familie.

Naboer i bygården skal imidlertid ha klaget på mye bråk og festing fra leiligheten der den etterlyste bodde sammen med to kamerater.

Medlemsklubben Maddox i Mayfair skal ha vært et populært samlingssted for studentene ved privatskolen Regents der begge de to studerte. For å slippe inn må du enten betale for et dyrt medlemskap eller bli invitert av noen som er medlem. Det er ikke uvanlig at enkelte gjester bruker flere tusen kroner i løpet av en kveld. Utestedet er også populært blant suksessfulle meklere og finansfolk.

Har stjernejurister på saken

Advokatkontoret Peters & Peters bekreftet i går overfor Dagbladet at de representerer familien Abdulhak. De to advokatene som er satt på saken, Helen McDowell og Michael O’Kane, beskrives som svært skarpe jurister.

Advokatfirmaet er spesialister i forretningsjus, men de har også representert mange velstående klienter i straffesaker. Advokatene som er valgt er også godt trente i juridiske spørsmål på tvers av landegrensene.

Ettersom Storbritannia ikke har noen utleveringsavtale med Jemen frykter politiet at den etterlyste har gått i dekning i hjemlandet. Det skal allerede ha vært opprettet kontakt mellom representanter fra de to landene for å se på dette spørsmålet.

- Jeg kan bekrefte at vi representerer en klient fra Jemen i denne saken, sier advokat Helen McDowell til Dagbladet.

Vokste opp i London

Den etterlyste studenten har familiebakgrunn fra Jemen, Egypt og Syria, men han skal ha vokst opp i London. Familien skal ifølge flere engelske medier være god for flere milliarder kroner.

Familien skal ha bygd opp sin formue gjennom investeringer i sukker, hotellvirksomhet og olje. I tillegg skal familieselskapet ha representert kjente varemerker som Pepsi og Mercedes i Midtøsten og Afrika.

Familien har en stor privateiendom i Jemen, og tilgang til flere eiendommer i resten av verden. Familien skal også ha tilgang på et privatfly. Leiligheten den etterlyste studenten disponerte i Great Portland Street har en månedsleie på om lag 25 000 kroner.

Dagbladet snakket i går med flere kilder i Jemen. De beskriver Abdulhak-familien som en respektert forretningsfamilie.

Vurderer å frigi bilde

Abdulhak er ikke blitt etterlyst med bilde. Politiet har derimot bilder av ham, som de blant annet skal ha fått av personer i avdødes vennekrets, men også fra overvåkningskameraer.

- Vi vurderer fortløpende om vi skal distribuere bilder av ham, sier en talsperson for britisk politi til Dagbladet.no.

Flere av vennene til Martine Vik Magnussen skal ha forsøkt å kontakte Farouk Abdulhak etter at venninnen ble savnet. Abdulhak skal ikke ha svart på henvendelsene. Lørdag skal han ha slettet sin profil på nettstedet Facebook.

- Han har mange kontakter i Storbritannia og internasjonalt, og vi ber alle som kan hjelpe oss med å finne ham å kontakte oss på +44 208 358 0300, sier hun.

Politiet vil ikke opplyse hvorvidt de har avhørt de to andre mennene som bodde på den samme adressen. En talsmann for Scotland Yard sier at det nå ikke er aktuelt med flere etterlysninger.

HAR BILDE: Britisk politi vurderer å etterlyse 21-åringen med bilde. Her er et overvåkingskamera ved inngangen til nattklubben Maddox.
RIKMANNSSØNN: 21-åringen leide en leilighet i denne bygningen sammen med to venner. Månedsleien skal ligge på rundt 25 000 kroner.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media