Sjokkrapport fra 104 barnevernledere:

- Vi er beleiret. Jeg vet ikke hvor lenge mine ansatte kommer til å orke dette

- Hvor mye skal vi tåle? spør barnevernleder. 

SMERTEPUNKT: - Det er allerede ansatte som vurderer om de klarer og orker å stå i jobben, sier Jakob Bråtå, barnevernsjef i Karmøy og Bokn kommune. FOTO: Haakon Nordvik/Dagbladet 
SMERTEPUNKT: - Det er allerede ansatte som vurderer om de klarer og orker å stå i jobben, sier Jakob Bråtå, barnevernsjef i Karmøy og Bokn kommune. FOTO: Haakon Nordvik/Dagbladet  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERGEN/OSLO(Dagbladet): «Kanskje noen burde kidnappe barna eller barnebarn hans slik at han får smake sin egen medisin».

Dette er bare én av mange meldinger som ansatte ved barneverntjenesten på Karmøy har fått.

- Vi er beleiret. Jeg vet ikke hvor lenge mine ansatte vil orke dette, sier Jakob Bråtå, barnevernsjef i Karmøy og Bokn kommune. Han forteller at de har anmeldt flere trusler til politiet.

- Barnevernansatte er nå mye mer utsatte enn før. Tidligere fikk «klagere» på barnevernet ikke mulighet i samme grad til å gå bredt ut, slik de sosiale mediene nå gir mulighet for. Nå er det ikke bare kolleger, men hele lokalsamfunn og storsamfunn som ser uthengningen av ansatte, sier Bråtå.

Ansatte slutter

De ansatte ved Karmøy barnevern er ikke de eneste som får trusler mot barne sine.

I en undersøkelse Dagbladet har gjort blant 104 barnevernledere kommer det fram at hver tredje barnevernansatt melder at de har fått trusler mot sine egne barn. De har blitt truet med at barna deres skal kidnappes, drepes og misbrukes seksuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer