Vi er best i senga

LONDON (Dagbladet): Ola og Kari elsker oftere, lenger og mer hektisk enn noen av våre naboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En stor global sexundersøkelse utført av Durex viser at nordmenn i gjennomsnitt har sex 100 ganger i året. Dette betyr at hver eneste nordmann elsker to ganger i uka, noe som er vesentlig oftere enn i våre naboland.

Svenskene har mistet appetitten på sex, og elsker bare 85 ganger i året.

- Undersøkelsen viser at franskmennene har sex oftest. De elsker 141 ganger i gjennomsnitt hvert år. Nordmennene ligger ikke langt etter, sier markedssjef Tracey Price i Durex til Dagbladet.

Elsker sex

Den nye undersøkelsen viser at vi er mye hetere enn mange har trodd. Med 100 samleier i året ligger vi forholdsvis høyt oppe på statistikken.
- Nordmenn er tydeligvis glade i sex, sier Hege Langseth i Durex.
Unge mennesker i fast parforhold nyter sexlivets gleder oftest. Ifølge undersøkelsen har de sex gjennomsnittlig 132 ganger i året. Tallet synker dramatisk til 109 ganger årlig så snart paret er smidd i hymens lenker.

Sein debut

Når det gjelder tilfeldig sex, er det aldersgruppen 20 til 29 år som er mest aktiv. Disse har sex gjennomsnittlig 96 ganger i året.

Sexundersøkelsen viser også at vi er tålmodige når vi venter på den store sexopplevelsen. Bare tre prosent håper og tror på sex den første natta man er sammen med noen. 11 prosent forventer sex i løpet av den første uka.

Ola og Kari debuterer imidlertid seinere enn de fleste andre. Den gjennomsnittlige debutalderen er 17,6 år, mens den er 16,3 år i USA og 16,7 år i England.