- Vi er blakke og tørrlagte

Ordføreren i Vestnes frykter for svømmeferdighetene til barna i fjordkommunen. Samtlige av kommunens basseng er stengt av og tømt.

KOMMUNE HELT PÅ BUNN Ordfører i Vestnes kommune, Øyvind Uren (AP), sitter bokstavelig talt økonomisk på bunn. Kommunens tre basseng er stengt og tømt. - Bare statsbudsjettet gir oss håp om svømmeundervisning for kommunens 840 berørte elever, konstaterer ordføreren. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet
KOMMUNE HELT PÅ BUNN Ordfører i Vestnes kommune, Øyvind Uren (AP), sitter bokstavelig talt økonomisk på bunn. Kommunens tre basseng er stengt og tømt. - Bare statsbudsjettet gir oss håp om svømmeundervisning for kommunens 840 berørte elever, konstaterer ordføreren. FOTO:Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| VESTNES (Dagbladet): Jens Stoltenbergs lovnad fra 2005 om vann i alle landets basseng ble aldri overholdt.

Nå er Norge et U-land i svømmeopplæring. President i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, forteller at bare 50% av norske femteklassinger ikke kan svømme.

- Det er samme prosentandel som i Gaza. Vi er rett og slett et U-land når det kommer til svømmeopplæring, sier Eknes til Dagbladet.

Dette utspillet overrasker ikke ordfører i Vestnes kommune i Møre og Romsdal, Øyvind Uren.

- På grunn av pengemangel ble bassengene i vår kommune nylig stengt av og tappet tomme. Vi har tre bassenger. Det som tilhører Helland skole, stengte vi alt i 2002. Nyling ble Myra varmtvannsbasseng og bassenget i Tomrefjord lukket, sier han til Dagbladet.

Hvor mange tomme basseng? Det er høyst usikkert hvor mange svømmebasseng i Norge som ikke er i drift. Det er anslått at det kan dreise seg mellom 200 og 270 svømmebasseng som ikke er i drift.

- Mange kommuner holder bassengstengingen hemmelig. Dette fordi at eventuelle tippemilder og tilskudd gitt de siste 40 år da må betales tilbake, sier svømmeforbund-president Eknes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer