- Vi er blitt dummere

Sinne og aggresjon har preget de mange debattene denne uka. Men klokere er vi ikke blitt, mener ekspertene.

STERKE ORD: Mona Levin brukte sterke ord mot Kåre Willoch etter debatten i Tabloid på TV2. FOTO: TV2
STERKE ORD: Mona Levin brukte sterke ord mot Kåre Willoch etter debatten i Tabloid på TV2. FOTO: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ari Behn, Mona Levin og Gunnar Sønsteby er noen av dem som har slengt med leppa i det offentlige rom de siste dagene. - Vi har et konsensuspreget samfunn, men denne uka har debatt-deltakerne gått helt fra konseptene, sier Kjell Lars Berge, professor i retorikk, ved Universitetet i Oslo, til Dagbladet.no.

Sur vin- Debattene har bestått av en voldsom aggresjon og høy temperatur, uten at det har kommet så mye fornuftig diskusjon ut av dem.

Ari Behn startet med å lange ut mot Carl-Erik Grimstad, Slottets tidligere soussjef. Den nye vinen var sur. Og veldig sint.

«Det er hver gang like patetisk å høre ham remje i vei, stakkars akterutseilte og bitre mann», sa Behn til VG, og de neste dagene haglet det med karakteristikker og utspill.

- Det er lite substans i det Behn sier, mest emosjoner. Han fikk sagt sitt, men det ligger lite verdi i utspillet når det gjelder å forstå kongefamiliens situasjon, sier Berge.- UanstendigMest overraskende har trolig Mona Levins utspill mot Kåre Willoch vært. Aftenposten-spaltisten kalte den tidligere statsministeren både for rasist og jødehater, etter en debatt på Tabloid (TV2). Det har hun måttet tåle krass kritikk for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer