Vi er blitt flinkere foreldre

Små barn får et stadig sunnere kosthold, takket være foreldre som forstår hva som er til barnets beste — og hva som ikke er det.

EPLEFEST: Barna (f.v.) Jørgen Jordfall (5), Hauk Vargum Henriksen (4), Simon Arnesen (4) og Anna Storstein (2) elsker epler. Og de klarer å sitte stille mens de spiser dem. Foto: Bjørn Langsem
EPLEFEST: Barna (f.v.) Jørgen Jordfall (5), Hauk Vargum Henriksen (4), Simon Arnesen (4) og Anna Storstein (2) elsker epler. Og de klarer å sitte stille mens de spiser dem. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Endelig er det kommet en undersøkelse som verken advarer mot farlige matvaner eller hever pekefingeren.

Universitetet i Oslo har på oppdrag for Helsedirektoratet og Mattilsynet sett på maten foreldre gir sine små barn.

For de fleste foreldre er det flere grunner til å gi seg selv en liten applaus.

Vi gir våre toåringer:

• Mindre sukker

• Mindre brus og saft

• Mer frukt og grønt

Det er noen av konklusjonene i den ferske undersøkelsen Småbarnskost. Den landsomfattende undersøkelse blant toåringer er oppløftende lesning for mange småbarnsforeldre.

— Det har helt klart skjedd noe med folks bevissthet. Det ser vi særlig i forhold til inntaket av søte drikker, sier professor Lene Frost Andersen.

Overraskende sukkerfrittSaft og brus står åpenbart ikke på menyen i samme grad som tidligere. I 1999 fikk toåringene i seg 1,9 desiliter søt drikke per dag. Nå er inntaket sunket til 0,6 desiliter per dag.

— Reduksjonen i sukkerinntak er det mest påfallende. Folk har sett og forstått at saft og brus ikke er sunt — og gjort noe med det, sier Frost Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer