Vi er blitt jålebukker

STAVANGER/SANDNES (Dagbladet): Vi handler kosmetikk og apotekvarer som aldri før. I fjor økte salget med over 20 prosent. Og - gutter og menn trekker omsetningen oppover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier kosmetikkhandler Reidun Koch i Stavanger til Dagbladet.

- Vi er mye flinkere til unne oss luksus, og kundene vet nøyaktig hva de er ute etter, forteller Reidun Koch, fjerde-generasjons kosmetikkhandler med fire butikker i oljebyen. Trenden er klinkende klar: Fra mai i fjor til mai i år økte salget av apotekvarer, sykepleierartikler, kosmetikk og toalettartikler viser detaljomsetningsindeksen fra Statistisk Sentralbyrå. Kochs parfymeri i Stavanger følger landsmønsteret. Det siste året har omsetningen i Kochs parfymerier gått opp med på 26,7 prosent.

Gutta kommer

- Det er faktisk unge menn som står for en stor del av salgsøkningen vår, sier Koch til Dagbladet. - Du må ikke tro de nøyer seg med noe annenrangs greier. Her er det kun de fineste merkene som gjelder, smiler hun og forteller at guttunger har kommet inn med sparegrisinnholdet i pose for å kunne betale for siste nytt på aftershave-fronten.

Lars Foss har passert sparegrisalderen for en stund siden, men 69-åringen vil helst kjøpe etterbarberingsvannet sitt på parfymeri.

- Etter de sluttet å føre Ice Blue på kolonialen var det ingen annen utvei enn å gå på parfymeri - de andre «samvirkelagluktene» har jeg ingen sans for, røper Lars og får med seg godlukt for 300 kroner. - Såpass å en da unne seg, humrer den pensjonerte oljearbeideren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer