- Vi er blitt lurt. Jeg beklager

Aftenposten-redaktør legger seg flat og sier David Weiss-saken er trist og pinlig for avisen. Ble oppringt av angrende 45-åring i kveld.

BEKLAGER: Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle beklager at han beskyldte Forsvaret for å ha noe med den falske etterretningsagenten «David Weiss» å gjøre, og vedgår at avisen har blitt grundig lurt. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
BEKLAGER: Aftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle beklager at han beskyldte Forsvaret for å ha noe med den falske etterretningsagenten «David Weiss» å gjøre, og vedgår at avisen har blitt grundig lurt. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, vedgår at avisen blitt lurt av 45-åringen som var den falske etterretningsagenten «David Weiss»

- Jeg ser at både vi og Jerusalem Post er blitt lurt i denne saken. Det syns jeg er trist, og det er pinlig. Og det skal ikke Forsvaret lastes for, sier Stanghelle til Dagbladet i kveld.

Dermed svarer han også på kritikken Befalets fellesorganisasjon og Norges offisersforbund kom med i dag, på vegne av ansatte i Forsvaret. 

Beklager, men..For Aftenpostens del er David Weiss-saken over, sier redaktøren.

- Jeg beklager overfor Forsvaret at vi påstod at denne fyren hadde direkte eller indirekte tilknytning til Forsvaret. Som sagt, vi er blitt lurt, og det skal ikke forsvaret lastes for, sier redaktøren.

Men han understreker at den generelle skepsisen til de hemmelige delene av Forsvaret er noe han fortsatt vil bære med seg.

- Jeg kommer fortsatt til å ha en kritisk holdning til informasjon fra de hemmelige delene i Forsvaret. Jeg har jobbet med sånne saker i mange år, og har meget vekslende erfaringer til hvordan de hemmelige tjenestene forholder seg i slike saker. Derfor har jeg en grunnleggende skepsis til hvor åpne de er og hva de fortier. Det er sunt for en journalist, avis og redaktør å ha en kritisk innstilling til dette, sier Stanghelle til Dagbladet. Ble oppringt av bløffmakerenStanghelle sier han i dag har bedre oversikt enn han hadde i går kveld, da Dagbladet publiserte intervjuet med 45-åringen som har bløffet Jerusalem Post og Aftenposten fra sin leilighet på Frogner i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer